NOVO KRVOPROLIĆE

VIDEO: PUCNJAVA U ŠKOLI Manijak ubio učenika pa sebe OBAMA 'Ovog ima samo kod nas'

 Twitter

>>> NOVO 23:32 Prema najnovijim informacijama, napadač je ipak počinio samoubojstvo. Njegov identitet još nije objavljen, ali američki mediji javljaju da je navodno svojedobno pohađao srednju školu u koju je upao s oružjem.

Na krvoproliće je reagirao i američki predsjednik Barack Obama, koji je ljutito ustvrdio kako je Amerika jedina razvijena država u kojoj se ovakvi incidenti događaju. Ponovno se založio za donošenje regulative kojom bi se uspostavila bolja kontrola oružja koje američki državljani prema ustavu imaju pravo nositi.

-------------------------

19:12 Iz ureda šerifa u Troutdaleu izašli su s novim informacijama o današnjoj pucnjavi u školi. Ponovili su raniju informaciju da je napadač ubijen, ali su naveli da je ubijen i jedan učenik.

Nekoliko je osoba ozlijeđeno, ali točan broj još nije utvrđen.

-------------------------

PORTLAND - Iz Troutdalea u okolici američkog grada Portlanda u saveznoj državi Oregon u utorak stižu izvješća o pucnjavi u tamošnjoj srednjoj školi Reynolds High.

Kako javlja lokalna televizija KPTV, na mjesto događaja sjurile su se sve raspoložive snage policije i drugih sigurnosnih agencija.

Škola je zaključana, a građani su zamoljeni da joj se ne približavaju.

Reporterka televizije KGW na svom je Twitter profilu objavila kako je na putu prema školi na ulici zatekla više ljudi sa suzama u očima.

Prema zasad nepotvrđenim izvješćima, u pucnjavi ima ozlijeđenih, ali podataka o njihovom broju ili o okolnostima pucnjave zasad nema.

Ured šerifa u Troutdaleu kasnije je izvijestio da je napadač ubijen, a da je ranjena jedna osoba, najvjerojatnije učitelj. Naoružani je muškarac navodno bio odjeven u crno, a nosio je poluautomatsku pušku. Specijalci su ga navodno okružili u školskom WC-u. Motivi napada su nepoznati, a situacija se na mjestu događaja postupno počela stabilizirati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 21:55