POŠILJKA VRIJEDNA MILIJUNE DOLARA

VIDEO Prijeti joj smrtna kazna: Britanska kućanica na Bali u koferu nosila 4,7 kilograma kokaina!

Nakon tri dana ispitivanja, priznala je da je drogu planirala predati suradnicima
 YouTube

Britanskoj kućanici Lindsay Sandiford prijeti smrtna kazna strijeljanjem nakon što joj je indonezijska policija u koferu pronašla 4,7 kilograma kokaina koji je pokušala prokrijumčariti na Bali.

Dužnosnik carine Made Wijaya rekao je da je 56-godišnja žena iz Yorkshirea 19. svibnja stigla na otok avionom iz Bangkoka, a nakon što je rengen u zračnoj luci u njezinoj prtljazi pokazao sumnjivu masu, u podstavi kofera pronađena je droga vrijedna 2,5 milijuna dolara.

No, nakon tri dana ispitivanja, priznala je da je drogu planirala predati četvorici svojih suradnika, a pristala je i surađivati s policijom te ih namamiti u stupicu. Tako je 25. svibnja uhićen i Britanac Julian AP, koji je od Sandiford došao preuzeti robu, a uhićena je i Britanka Rachel DL, koja ga je čekala u vili, gdje je policija pronašla još kilogram kokaina.

U zatvoru je završio i treći osumnjičeni Britanac, Paul B, kojeg je policija također povezala sa slučajem, kao i Indijac Nandagopal, u čijoj je vili pronađeno 78 paketića s crvenim prahom za koji policija tvrdi da je ecstasy.

- Optužbe protiv njih će rezultirati smrtnom kaznom - rekao je Made i dodao kako vjeruje da su uhićeni dio međunarodnog lanca krijumčara droge. Samu Sandiford doveli su i na konferenciju za novinare, na kojoj su carinici sa zaštitnim maskama na licu teatralno, nožem, ispred nje otvarali pakete droge omotane ljepljivom vrpcom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 20:28