RIJEŠEN MISTERIJ

VIDEO: 'POMOZITE MI! ZOVEM SE AMANDA. OTETA SAM PRIJE 10 GODINA' Paničan poziv u pomoć

 afp

CHICAGO - Tri mlade žene koje su nestale prije desetak godina , a dvije od njih bile su tada malodobne, pronađene su žive u jednoj kući u Clevelandu, u središnjem dijelu Sjedinjenih Država, objavila je policija u ponedjeljak, a pojedinosti njihova zatočenja nisu poznate no čini se da je jedna od njih u zatočeništvu rodila dijete, prenose agencije.

"52-godišnji Ariel Castro, vozač školskog autobusa iz Clevelanda je uhićen", objavila je policija u Clevelandu, javlja Reuters.

Susjed Charles Ramsey ispričao je za televiziju ABC kako je uočio jednu od žena koja je vikala i pokušavala mahnito izaći iz kuće smještene u stambenoj četvrti u Clevelandu.

Kada je prišao kući žena mu je vikala "pomozite mi izaći, ovdje sam odavna" te je razvalio vrata i ona je ispuzala četveronoške "s djevojčicom u rukama", prenosi AFP.

"Ja sam Amanda Berry. Bila sam oteta prije deset godina. Sada sam slobodna", rekla je policiji koja je po dolasku otkrila u kući još dvije žene, Ginu DeJesus i Michele Knight.

Sve tri su prebačene u bolnicu i čini se da su u dobrom zdravstvenom stanju.

Amanda Berry bila je zadnji put viđena 2003., kada je izašla iz restorana gdje je radila, a tada je imala 16 godina.

Gina DeJesus imala je 14 godina kada je nestala po povratku iz škole 2004., navodi FBI.

Michele Knight zadnji je put bila viđena kao 20-godišnjakinja blizu kuće svoga rođaka 2002.

Na YouTubeu objavljena je audio snimka poziva upomoć otete Amande Berry.

Muškarac koji je spasio djevojke, Charles Ramsey dao joj je mobitel da pozove policiju.

- Pomozite mi! Zovem se Amanda Berry. Oteta sam i traže me kao nestalu već 10 godina, ja sam tu. Sad sam slobodna, rekla je tijekom razgovora s operaterom 911.

Djevojka je tada otkrila i ime otmičara, za kojeg je rekla kako je trenutno izvan kuće. Panično je molila za pomoć.

Istraga je u tijeku. Kako javlja Daily Mail, osim prvoosumnjičenog Ariela Castra, policija je uhitila i dvojicu njegove braće, za koje se također sumnja da su umješani u otmicu.

Castro je bio aktivan i na društevnoj mreži Facebook gdje se prikazivao kao čovjek sa strasti prema motorima i gitari.

Njegov zadnji status objavljen je 2. svibnja u kojem stoji: - 'Čudo se doista dogodilo, Bog je dobar'.

Osumnjičen za otmicu Ariel Castro (52), FOTO: Facebook

Zanimljivo je, da je Castrov sin, koji se također zove Ariel, 2004. godine za Cleveland Plan novine napisao članak o nestanku Gine DeJesus, koju je tada oteo njegov otac.

Uhićenikov stric Caesar Castro, vlasnik trgovine u istoj ulici, kazao je novinarima kako je njegova obitelj rasla zajedno s obitelji DeJesus te da su "svi šokirani" jer je nećaka poznavao "kao dobrog momka" i glazbenika koji svira kontrabas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:33