VELIKI NEREDI

VIDEO: POMAHNITALA RAZULARENA MLADEŽ Gomila od 15.000 studenata policiju napala znakovima STOP

 YouTube

SANTA BARBARA - Svakog proljeća studenti na području Santa Barbare u Kaliforniji organiziraju veliki tulum na plaži. Zovu ga Deltopia, a u velikoj pijanki obično sudjeluje 15-ak tisuća ljudi.

Tako je bilo i ove godine, ali konačna posljedica nije bio tek masovni mamurluk, nego veći broj uhićenih, a bilo je i ozlijeđenih.

Sve je počelo u subotu oko 21:30 kada je u još nejasnim okolnostima netko od sudionika zabave tresnuo jednog policajca u glavu ruksakom punim boca s alkoholnim pićima. S teškim je ozljedama prebačen u bolnicu, ali prije toga je pozvao pojačanje.

Na to je pojačanje, čim je stiglo, dio studenata počeo bacati sve što im je došlo pod ruku - kamenje, cigle, boce. Neki su potpalili manje požare i krenuli razbijati policijske automobile.

Na snimkama s mjesta događaja vidi se da su neki čupali znakove STOP te su njima prijetili policiji, koja je uzvratila suzavcem i drugim metodama suzbijanja nereda.

Pritom je najmanje još pet policajaca ozlijeđeno, a u bolnici je ukupno završilo više od 40 ljudi, dok ih je stotinjak uhićeno. Većina uhićenih i hospitaliziranih bili su mrtvi pijani.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:33