ZAŽALIO NA KRAJU

VIDEO: POGUBLJEN SERIJSKI UBOJICA KOJI JE UBIJAO CRNCE I ŽIDOVE Upucao je i Larryja Flinta

 Screenshot

Zbog brojnih ubojstvava nad crncima i Židovima u razdoblju između 1977. do 1980. izvršena je smtrna kazna nad bijelim supremacistom Josephom Paulom Franklinom (63).

Kazna je izvršena u državnom zatvoru Bonne Terre u Missouriju. To je prva smaknuće u toj državi u posljednje tri godine, a Franklin ga je zaradio zbog ubojstva Geralda Gordona iz snajpera u sinangoi 1977. godine.

Osim toga, Franklin je osuđen zbog još sedam ubojstava, a preuzeo je odgovornost za ukupno 20. Ipak, ubojstvo u Missouriju je jednio zbog kojeg je osuđen na smrtnu kaznu, a ono je izvršeno ubrizgavanjem pentobarbitala.

Također, Franklin je priznao odgovornost za ranjavanje vođe pokreta za građanska prava Vernona Jordana te poznatog osnivača časopisa Hustler Larryja Flinta, koji je od napada 1978. ostao paraliziran.

Ovaj serijski ubojica je uhićen 1980. u Salk Lake Cityju nakon ubojstva dvojice mladića afroameričkog porijekla koji su se spremali na trčanje s dvije bjelkinje tinejdžerske dobi.

Poslije godina provedenih u zatvoru priznao je to ubojstvo te je 1997. osuđen na smrt. U danima prije izvršenja smrtne kazne Franklin je u nekoliko intervjua rekao kako mu je žao što je počinio brojna ubojstva te da više nije rasist.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 04:10