NASMIJAO AMERIKU

VIDEO Pogledajte kako je Obama ismijao Donalda Trumpa: On bi Bijelu kuću pretvorio u kičastu kockarnicu

US President Barack Obama speaks at the White House Correspondents' Association annual dinner in Washington DC, April 30, 2011. AFP PHOTO / Chris KLEPONIS
 CHRIS KLEPONIS

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama šalio se na račun kontroverze oko svog mjesta rođenja, pustivši na godišnjoj večeri dopisnika iz Bijele kuće “video snimku svog rođenja” - isječak iz Disneyeva filma “Kralj lavova”. ‘Fox News, ovo je šala’ - Za ljude za stolom Fox Newsa htio bih pojasniti da je ovo bila šala.

Ovo nije bila stvarna snimka mog rođenja. Nazovite Disney ako mi ne vjerujete. Oni imaju integralnu verziju snimke - rekao je Obama, aludirajući na podmetanja da nije rođen u SAD-u i da stoga po američkim zakonima ni ne može biti predsjednik.

Tjedan dana nakon što je zbog kontroverze objavio integralnu verziju svog rodnog lista, Obama se preksinoć osvetio i milijarderu Donaldu Trumpu, koji navodno razmišlja o tome da se kandidira za republikansku nominaciju za Bijelu kuću, a koji je raspirivao tvrdnje o tome da je Obama rođen u Keniji.

Kockarnica u Bijeloj kući Obama je preksinoć rekao da se, sada kada je rodni list objavljen, Trump može posvetiti važnim pitanjima, kao što je ono jesu li američki astronauti uistinu sletjeli na Mjesec ili što se uistinu dogodilo u Roswellu.

Za Trumpove predsjedničke ambicije rekao je da bi milijarder uistinu doveo promjenu u Bijelu kuću - a kao ilustraciju pokazao je fotomontažu na kojoj Bijela kuća izgleda poput kockarnice, sa svjetlucavim natpisom “Trump” te djevojkama s koktelima koje uživaju na travnjaku u jacuzziju.

‘Ne bih spavao noću’ Obama je rekao kako je Trump pokazao sposobnost za donošenja važnih predsjedničkih odluka, primjerice kada je otpustio glumca Garyja Buseyja umjesto pjevača Meat Loafa u Celebrity Apprenticeu, ili kada je odlučio posvetiti toliko vremena na teorije urote o Obaminu mjestu rođenja.

- To je vrsta odluka zbog kojih noću ne bih mogao spavati. Svaka čast, gospodine - rekao je Obama.

Trump se smijao na neke od Obaminih šala, no mnogo je manje zabavljeno izgledao kada ga se dohvatio komičar Seth Meyers, koji je rekao da je čuo da se Trump želi kandidirati kao republikanac, jer je mislio da će se kandidirati kao loša šala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 12:26