POGUBLJEN INJEKCIJOM

VIDEO: 'OSJEĆAM KAKO MI CIJELO TIJELO GORI' Posljednje riječi zatvorenika prije smrti

Michael Lee Wilson (38) iz Oklahome, osuđen zbog brutalnog ubojstva Richarda Yosta (30), smaknut je jučer smrtonosnom injekcijom.

Zbog premlaćivanja trgovca u dućanu benzinske postaje u gradu Tulsa metalnim palicama dosad je pogubljeno troje zatvorenika, a još jedan služi doživotnu zatvorsku kaznu, i to samo zato što je u vrijeme počinjenja zločina bio maloljetan.

Počinjeni napad koji se dogodilo 25. veljače 1995. uhvatile su nadzorne kamere.

Glasnogovornik zatvora, Jerry Massie, kazao je kako je Wilsonova smrt proglašena u 18 sati i šest minuta. Prvo je kazao 'Volim vas sve', a onda ponovno progovorio nakon što je zapovijeđeno da egzekucija započne.

- Volim svijet. Volim svoe kćeri, nedostajat će mi - kazao je. 20 sekundi nakon što je egzekucija započela, dodao je: - Osjećam kako mi cijelo tijelo gori.

Nakon izvršenja smrtne kazne, Wilsonova majka Patricia Taylor posljednji put je pogledala sina, a njegova zaručnica je zajecala.

- Ne želim na vijestima slušati neprekidno o njegovom smaknuću, želim se sjećati lijepih vremena - kazala je.

Ranije tijekom dana, Wilson jer je pojeo svoj zadnji obrok, pizzu s parmezanom uz sok od trešnje i jednu čokoladicu.

Njegov suučesniki u zločinu, Darwin Brown (32) smaknut je u siječnju 2009. godine, a Billy Don Alverson (39), u siječnju 2011. četvrti optuženi, Richard Harjo (35), koji je imao 16 godina kada je nasmrt pretukao Richarda Yosta u zatvoru će provesti čitav život.

Wilson je 192. osoba pogubljena u Oklahomi, a 52 zatvorenika su trenutno osuđena na doživotnu kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:23