DRAMA U SAD-u

VIDEO: NOVA PUCNJAVA U AMERIČKOJ ŠKOLI Dječak sačmaricom (12) ranio dvoje učenika

 Screenshot

U SAD-u se dogodila nova pucnjava u školi - ovoga puta je 12-godišnji dječak u školi u gradu Roswellu u Novom Meksiku ranio dvoje učenika prije nego što ga je jedan od nastavnika nagovorio da spusti oružje, sačmaricu sa skraćenom cijevi.

Dvoje učenika je helikopterom iz škole Barrendo prebačeno u bolnicu u 150 kilometara udaljeni Lubbock, ali jedan je dječak i dalje kritično.

Policija je objavila kako je dječak koji je otvorio vatru u pritvoru, a lokalni mediji javljaju kako je na psihijatrijskom promatranju. Njegov identitet nije još otkriven na zahtjev roditelja.

Do pucnjave je došlo jučer prije početka nastave i to u školskoj sportskoj dvorani gdje su se učenici počeli okupljati sklanjajući se od niskih temperatura.

Ranjen je 11-godišnji dječak, koji je i dalje kritično zbog ozbiljnih ozljeda na vratu i glavi, dok je 13-godišnja djevojčica, koja je ranjena u rame, stabilno. Dječak je sačmaricu u školu unio skrivajući je u torbi, a iako policija nije komentirala moguće motive neslužbene informacije – od bolničkog osoblja – govore kako je meta bio upravo ranjeni dječak.

Kako kažu svjedoci, dječak je ušao u školu, izvadio iz torbe sačmaricu i otvorio vatru. Odmah je dojurio nastavnik John Masterson koji je srećom deset sekundi kasnije uzeo oružje, a u pomoć mu je stigao i policajac Gary Smith koji je upravo dovezao svoje dijete u školu. Navodno je dan ranije 12-godišnjak upozoravao neku djecu da ne dolaze u školu.

Ovo je druga pucnjava u školi posljednjih nekoliko mjeseci: u listopadu je također 12-godišnjak otvporio vatru na svoje vršnjaake u gradu Sparksu u Nevadi, ubivši nastavnika i ranivši dvoje učenika prije nego što si je oduzeo život.

Grad Rosell, koji broji 48.000 stanovnika, najpoznatiji je po svojoj vezi s vanzemaljcima – upravo je u okolicu Roswella navodnio 1947. pao NLO.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 20:30