BRUTALNA PROPAGANDA

VIDEO: MLADI EGZEKUTOR Džihadisti objavili snimku na kojoj dječak likvidira 'ruske špijune'

Video pokazuje dječaka kako ubija dva muškarca koje su džihadisti optužili da rade za ruske obavještajne službe
 YouTube

Skupina džihadista 'Islamske države' objavila je u utorak videozapis koji pokazuje dječaka kako ubija dvojicu muškaraca koje su džihadisti optužili da rade za ruske obavještajne službe i da se pokušavaju infiltrirati u 'Islamsku državu' u Siriji.

Na početku videa, koji je na ruskom jeziku, vidi se kako ispituju zarobljenike. Jedan od zarobljenika rekao je na snimci da je iz Kazahstana i da ga je angažirao ruski FSB da se približi jednom borcu IS-a, dok drugi "priznaje" da je prije radio za FSB u Rusiji, te da je dobio zadatak da ubije jednog borca IS-a. Također, obojica su rekla kako su dobili zadatak da prikupljaju i šalju informacije o borcima IS-a u Siriji.

Nakon ispitivanja video se prekida i zatim se u eksterijeru vide bradati odrasli džihadist u vojničkoj uniformi i dječak duge kose naoružan pištoljem. Zarobljenici kleče pred pripadnicima samoproglašenog islamskog "kalifata" dok dječak iskorači i puca im jednom u glavu, a zatim nekoliko puta u tijelo.

Video završava istim dječakom, snimljenim ranije, kako govori da želi odrasti kako bi mogao ubijati "nevjernike". Taj je prizor snimljen u terorističkom logoru za trening dječaka, koji su učili rastavljati i sastavljati oružje, te se pojavio još prošle godine. U toj ranijoj snimci dječak se predstavio kao Abdallah iz Kazahstana.

Ruski FSB ovu snimku zasad nije komentirao.

Video uznemirujućeg sadržaja

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 22:38