FESTIVAL VODE 'HA DVA O' JUTARNJEG I EPH

VIDEO Knjaz Miloš tradiciju pretvorio u brend i postao srbijanski lider u proizvodnji gazirane vode

Knjaz Miloš godišnje na tržište izbaci 190 milijuna litara gazirane i 130 milijuna negazirane vode
 Goran Šebelić / CROPIX

ZAGREB - Mihailo Janković, predsjednik Uprave Knjaz Miloša, vodećeg proizvođača vode u Srbiji svojom poslovnom pričom demantira opći trend koji zadnjih godina govori o stagnaciji i padu prodaje gaziranih pića u odnosu na stalni rast potražnje za izvorskom negaziranom vodom.

Oni su svoju biznis priču uspješno gradili na tradiciji i činjenici da se počeci konzumacije gazirane vode u Srbiji bilježe daleko u povijesti, od 1811. godine. - suprotno trendovima mi bilježimo godišnji rast od pet do deset posto, s time da smo počeli i s proizvodnjom negazirane vode i tu smo već osvojili drugu poziciju u Srbiji. Bez obzira na snažan ulazak uvoznika naša je prednost što domicilno stanovništvo još uvijek kada je voda u pitanju najviše vjeruje domaćem proizvođaču, a mi smo bili prvi i godinama smo najveći, rekao nam je Janković.

Makedonski lider u proizvodnji vode: Puno je njih sumnjalo da nam taj posao neće ići ali smo ih veoma brzo demantirali

VIDEO, FOTO Festival vode JUTARNJEG I EPH Hrvati popiju 65 litara vode godišnje, a Talijani gotovo dvostruko više

Od 2004 Knjaz Miloš u vlasništvu je investicijskog fonda Salford koji je u zadnjih sedam godina uložio oko 50 milijuna eura u razvoj i modernizaciju poslovanja. Jedan su od vodećih srbijanskih izvoznika koji su danas prisutni na svim kontinentima svijeta. Godišnje na tržište izbace 190 milijuna litara gazirane i 130 milijuna negazirane vode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 11:35