'JESTE LI SVI POLUDJELI?!'

VIDEO: KENNEDY BIJESAN NA TELEFONU Evo kako pravi šef države rješava potrošnju javnog sektora

'On je potpuni idiot. Ne bih mu dao ni da vodi bordel' - bijesnio je predsjednik na čovjeka koji je osvanuo tog jutra u Washington Postu pozirajući kraj novog skupocjenog komada namještaja
 Screenshot

Washington Post 24. srpnja 1963. objavio je šokantnu vijest o tome kako su zračne snage SAD-a potrošile vrtoglavih 5000 dolara za renoviranje sobe u Otis Air Force bazi koja će ubuduće biti namijenjena za gospođu Kennedy.

Dan nakon, bijesan zbog novinskog naslova, američki predsjednik J.F. Kennedy nazvao je generala zračnih snaga kako bi mu direktno izrazio svoje nezadovoljstvo.

- Generale... Taj suludi čin je izazvao toliko gnjeva, s tom budalom... jesi li vidio Post jutros? Jesi vidio sliku tog tipa kraj kreveta? I jesi li vidio sliku namještaja kojeg su kupili u Jordan Marshu? Što su dovraga pustili te novinare unutra?! Jesu li oni tamo poludjeli? - ljuto je recitirao Kennedy dok mu je general jedva stigao potvrdno odgovarati na pitanja.

- Sad znaš što će se dogoditi... Svaki zastupnik u Kongresu ustat će i reći: 'Kriste, ako mogu baciti pet tisuća dolara na ovo... srežimo im još milijardu dolara'. Upravo ste potopili proračun zračnih snaga - kazao je Kennedy pa ponovio: - Vi ste tamo svi ludi! Ma jesu li oni normalni? Taj kreten na slici kraj kreveta... Želim znati tko je platio taj namještaj jer želim da ga vrate u Jordan Marsh, a onda želim da se tog tipa koji je uslikan pokraj kreveta gospođe Kennedy proglasi nesposobnim. On je potpuni idiot. Ne bih mu dao ni da vodi bordel. Kriste, oni su svi nesposobni. Zar se tako tamo razbacuju s novcem? Bolje pripazi na to. Pogotovo jer si mi rekao da nisu potrošili niti centa - grmio je predsjednik, na što mu je general tiho pokušao odgovoriti: - Gospodine, to je očito...

No, rečenicu je umjesto njega dovršio Kennedy: - To je očito z**eb - rekao je pa spustio slušalicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:54