NOVI NEMIRI

VIDEO Ivica Dačić, zamjenik srpskog premijera: Ako treba, Srbija će zbog Kosova ići u rat

Dačić dodaje kako cijeloj regiji zbog sigurnosti potrebna - 'ravnoteža straha'

>>>NOVO<<< 14:13 - NATO je objavio kako je u sukobu sa srpskim pobunjenicima jedan pripadnik mirovnih snaga teže, dok je njih još 20 lakše ozlijeđeno.

BEOGRAD - Nitko Srbiji ne smije priopćiti da je Kosovo zauvijek izgubljeno i da neće ratovati za Kosovo, izjavio je zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić te dodao kako je zbog sigurnosti u regiji potrebna - 'ravnoteža straha', javlja Press .

- Crvena linija za Beograd je oružani napad Hashima Thaçija na Srbe na Kosovu i Metohiji. Thaçi mora znati da napadom na Srbe na Kosovu pada i Beograd . Srbija to ne može i neće mirno gledati - naglasio je Dačić.

Usporedio je Srbiju s primjerom Turske: - Ako Turska može kazati da su napadi na Sarajevo, napadi na Istanbul, zbog čega onda 'napad na Kosovsku Mitrovicu nije napad na Beograd'.

Dačić, srpski ministar unutarnjih poslova, smatra kako bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Hashimu Thaçiju zato što je potrebna ravnoteža straha u regiji te da samo zbog te ravnoteže straha nikada nije izbio rat između SAD-a i Sovjetskog Saveza.

- Tijekom povijesti smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo - zaključio je Dačić.

Nemiri na Kosovu ne prestaju, u Kosovskoj Mitrovici odjeknula eksplozija

Nemiri na Kosovu ne prestaju. Pobunjeni Srbi su tijekom noći na četvrtak opet podigli barikade u Mjestu Dudin Krš. Barikade visoke oko dva i pol metra dignute su od zemlje, pijeska i kamenja i to tamo gdje su snage KFOR-a djelomično uklonile betonske prepreke.

Međunarodne snage su za vrijeme dizanja barikade bacile suzavac i pucale u zrak kako bi rastjerale građane pa je nekoliko osoba zatražilo liječničku pomoć. Jedan dio srpskih prosvjednika 'naoružao' se plinskim maskama pa su se pripadnici KFOR-a nešto iza 1 sat povukli prema Kosovskoj Mitrovici.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice je oko 2 sata odjeknula eksplozija u kojoj su oštećena dva automobila, javlja RTS .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 10:28