SRETNA PRIČA

VIDEO Indija: Sijamske blizanke uspješno razdvojene nakon 12-satne operacije u kojoj su sudjelovala 23 liječnika

Operaciju su financirali indijski TV gledatelji i lokalni političari nakon što se za slučaj malih sijamskih blizanki pročuo u javnosti.
 YouTube

Par sijamskih blizanki starih 13 mjeseci, koje su roditelji napustili jer se više nisu mogli brinuti za njih, liječnici su uspješno operirali i razdvojili ih.

Aradhanu i Stuti, nakon rođenja 11. svibnja prošle godine, siromašni roditelji ostavili su u misionarskoj bolnici u Padharu, Indiji.

Otac Hariram Yadav je siromašan farmer za svega dva jutra zemlje.

Sestre, koje su bile spojene na području prsa, razdvojene su jučer nakon 12-satne operacije u kojoj su sudjelovala 23 liječnika i 11 medicinski sestara iz Indije i Australije.

Blizanke nakon operacije ostaju na detaljnom promatranju idućih 48 sati.

Operaciju su financirali indijski TV gledatelji i lokalni političari nakon što se za slučaj malih sijamskih blizanki pročuo u javnosti.

Izlijev velikodušnosti, s tisućama malih donacija građana, neuobičajen je u Indiji s obzirom da djevojčice nisu mnogo cijenjene u ruralnim sredinama, a izobličena djeca često se napuštaju.

Velikodušnost javnosti popratila je donacija vlade države Madhya Pradesh u iznosu od 22 tisuće funti.

- Sretni smo što će djevojčice konačno moći postati dio obitelji i što će obje dobiti pravi dom - kažu iz bolnice.

Sijamski blizanci dogode se jednom u svakih 200 tisuća poroda. Blizanci su identični jer dolaze iz jedne jajne stanice koja se u potpunosti ne razdvoji nakon oplodnje i zato su uvijek istog spola.

Između 40 i 60 posto spojenih sijamskih blizanaca rodi se mrtvo, a otprilike 35 posto njih preživi samo jedan dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 11:32