OBJAVILI I UPUTE

VIDEO: HAKERI PROBILI SKENER OTISKA PRSTA NA IPHONEU Koristili su samo predmete iz domaćinstva

 CCC / YouTube

Skupina njemačkih hakera iz Chaos Computing Cluba (CCC) tvrdi da je hakirala čitač prsta na iPhoneu, samo dva dana nakon što su novi Appleovi telefoni ušli u prodaju.

SPECIJALIST ZA ZAŠTITU PODATAKA UPOZORAVA 'Ni slučajno ne koristite otisak prsta na iPhoneu 5S'

Ako njihove tvrdnje budu potvrđene, to će biti neugodno za Apple koji tvrdi da će čitač prsta zaštititi njegove telefone od kriminalaca i kradljivaca i koji se nada da će ta karakteristika njegove telefone učiniti privlačnijima od telefona konkurencije.

Skupina je na svojoj stranici objavila video i upute za hakiranje čitača pomoću lažnog otiska prstiju napravljenog od " materijala koji se mogu pronaći u svakom domaćinstvu". Otisak prstiju su fotografirali, potom ga isprintali na prozirnu foliju i iz nje napravili odljev.

NOVI IPHONE IMAT ĆE SKENER OTISKA PRSTA OD SAFIRA Američki tehnološki div predstavio nove proizvode

- Nadamo se da će ovo konačno ukloniti iluzije koje ljudi imaju o biometrici otisaka prstiju. Jednostavno je glupo koristiti kao sigurnosni znak nešto što ne možete promijeniti i što svakog dana ostavljate posvuda. Javnost više ne smije dopustiti da je biometrijska industrija zavarava lažnim tvrdnjama o sigurnosti. Biometrika je u osnovi tehnologija osmišljena radi ugnjetavanja i kontrole, a ne za osiguravanje pristupa svakodnevnim uređajima – rekao je glasnogovornik CCC-a Frank Rieger.

Ako je CCC uistinu hakirao čitač, mogao bi pokupiti nagradu od 13.000 dolara. Naime, dvojica su sigurnosnih stručnjaka, Nick DePetrillo i Robert Graham, objavili da će onome tko hakira iPhoneov čitač dati nagradu od 200 dolara, no nagradni fond se drastično povećao nakon što su preko svoje web stranice pozvali i druge da im se pridruže. DePetrillo je za Reuters rekao da čekaju "potpunu video dokumentaciju" kako bi ustanovili pripada li im nagrada. No, nije jasno hoće li CCC i u tom slučaju dobiti cijelu nagradu, budući da je tvrtka I/O Capital, koja u nagradi sudjeluje s 10.000 dolara, u nedjelju objavila da će sama odlučiti o dobitnicima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 21:50