OSRAMOTIO SE

VIDEO Gordon Brown mislio da mu je mikrofon isključen: Koja je to zadrta žena?

 AP

Britanskom premijeru Gordonu Brownu zalomio se teški gaf u predizbornoj kampanji kada je ženu s kojom je razgovarao, ne znajući da mu je uključen mikrofon, nazvao 'zadrtom'.

U sklopu kampanje Brown je u srijedu ujutro posjetio Rochdale na sjeverozapadu Engleske i prigodno razgovarao s tamošnjim stanovnicima. Bio je sasvim pristojan u izravnom prijenosu, dok je izmijenjivao mišljenje o poreznom sustavu i problemu useljeništva sa vremešnom Gillian Duffy.

No, nakon 'službenog' dijela razgovora, Brown je zaboravio skinuti mikrofon, tako da je cijela nacija imala prilike čuti što je rekao svojim suradnicima kada je sa skupa krenuo prema službenom automobilu.

"Ovo je katastrofa, nisu mi trebali prirediti susret s tom ženom. Čija je to bila ideja? To je doista smiješno"."Koja je to zadrta žena", dodao je.

Vijest dana, koju su na Otoku popratile sve tamošnje TV postaje i portali, zasigurno neće pomoći Brownovim laburistima koji u anketama zaostaje za konzervativcima i liberalnim demokratima.

Slabo će pomoći i to što se aktualni premijer ispričao gospođi Duffy nekoliko minuta poslije. "Ne mislim da je zadrta", rekao je Brown za radio BBC.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. srpanj 2024 08:34