NAJTEŽA ODLUKA

VIDEO: EMOTIVNI SUSRET NAKON TRANSPLANTACIJE Tata Hrabrost darovao jetru posvojenoj kćerkici

 Facebook / Facebook

Pet dana nakon iznimno kompleksne operacije u kojoj su liječnici izvadili dio jetre Michaelu Wagneru i presadili je njegovoj trogodišnjoj kćeri, hrabri tata napokon je mogao pozdraviti svoju djevojčicu s 'Hey, mon belle'.

Iako već imaju sedmero djece, ovaj Kanađanin i njegova supruga Johanne 2012. su posvojili sestre blizanke iz Vijetnama – Phouc i Binh. Nad obiteljsku idilu ubrzo se nadvio tmurni oblak nastao dijagnozom teške bolesti jetre kod obje djevojčice.

Za Alagaille sindrom, genetski poremećaj od kojeg boluju trogodišnje djevojčice, nema lijeka, a jedini je izlaz transplantacija jetre.









Michael nije dvojio niti sekunde, odmah se ponudio kao davatelj kako bi spasio kćeri. Ispostavilo se da je kompatibilan, ali mogao je dati dio jetre samo jednoj djevojčici zbog kompleksnosti same procedure. Doktori su odabrali Phuoc koja je bila u težem stanju od sestre.

Operacija je uspjela, a Michael se nakon pet dana dovoljno oporavio da posjeti Phuoc. Djevojčica se polako oporavlja, a brižni roditelji sad očajnički nastoje pronaći drugog kompatibilnog davatelja kako bi spasili život i njenoj sestri.

U Dječju bolnicu u Torontu samo se prošlog tjedna javilo 400 potencijalnih donora, a doktori se nadaju da će među njima pronaći komadić jetre i za trogodišnju Binh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:00