NEMA OZLIJEĐENIH

VIDEO: DINAMITOM NA REDAKCIJU 'VIJESTI' U Podgorici sinoć eksplodirala bomba, blokiran čitav grad!

U redakciji je u vrijeme napada bio urednik i još 15 ljudi
 Screenshot

PODGORICA - Eksploziv velike razorne moći bačen je sinoć oko 23.35 na redakciju nezavisnog dnevnika “Vijesti” u Podgorici, ispod prozora ureda glavnog i odgovornog urednika Mihaila Jovovića koji je bio tamo, ali srećom nije ozlijeđen.

U redakciji je tokom napada bilo još petnaestak ljudi.

Od jake detonacije polomljeni su prozori i stakla u prostoriji. Kolika je bila snažna detonacija najbolje govori podatak da su potpuno izbijena prozorska okna u podrumskim prostorijama, ispod ureda glavnog urednika.

U desku redakcije, koji se nalazi na drugom kraju zgrade, od detonacije ispala svjetla, a puklo je i staklo na jednom od prozora.

Na snimcima sigurnosnih kamera vidi se kako napadač u crnoj, proštepanoj jakni, s kapuljačom na glavi, s bočne strane prilazi zgradi “Vijesti”, a potom ispod prozora urednika postavlja eksplozivnu napravu. Zatim se okreće i nestaje iz kadra.

Nakon minut i pol, na snimci se vidi bljesak eksplozije.

Pošto je prijavljen bombaški napad, iz podgoričke policije priopćili su da je blokiran čitav grad u potrazi za crnom “opel corsom”, koja se, kako su kazali, velikom brzinom udaljila od redakcije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:18