SRAMOTA

VIDEO Bivši ministar napao zaposlenike aerodroma nakon što mu je avion pobjegao!

Incident se dogodio u međunarodnoj zračnoj luci u Ateni u ponedjeljak

Lefteris Avgenakis
 

 Josip Bandic/Cropix

Bivši grčki konzervativni ministar, Lefteris Avgenakis, ispričao se u srijedu nakon što se pojavila snimka na kojoj napada zaposlenika zračne luke, prenosi portal novina Kathimerini.

Incident se dogodio u međunarodnoj zračnoj luci u Ateni u ponedjeljak, ali snimka je počela kružiti u srijedu nakon pritužbe sindikata radnika zračne luke. Na njoj se Avgenakis prvo verbalno sukobljava, a potom i napada zaposlenika za njegovim stolom.

Spor je navodno izbio nakon što bivšem ministru nije bio dopušten ulazak na let za rodnu Kretu, jer je ukrcaj već završio.

U izjavi objavljenoj na društvenim mrežama u srijedu, Avgenakis je rekao da mu je iskreno žao i da se ispričava zbog napetosti i smetnji koje je nedavno izazvao u zračnoj luci. Opisao je situaciju kao “verbalni incident”.

- Došlo je do incidenta verbalne napetosti sa zaposlenikom tvrtke, jer mi nije dopustio ukrcaj, tvrdeći da je završen, dok sam ja svojim očima vidio da su putnici još uvijek na mostu za ukrcaj - objašnjava bivši ministar.

Dodao je kako mu zaposlenik nije dao priliku da komunicira s njegovim nadređenim, kao zadnji pokušaj da stigne na vrijeme, zbog čega je pokušao uzeti telefon iz njegovih ruku. Ponovno je istaknuo da je incident ostao samo na razini neslaganja i verbalne napetosti.

Govoreći na Skai TV-u kasnije u srijedu, Avgenakis je incident opisao kao "loš trenutak" i izjavio da ne razmatra o ostavci, budući da je uputio javnu ispriku zaposleniku. Vladin glasnogovornik Pavlos Marinakis osudio je incident, rekavši da premijer ne prihvaća takvo ponašanje. Avgenakis je u međuvremenu izbačen iz zastupničkog kluba vladajuće stranke Nova demokracije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 22:32