SPREMNA ZA PRVU LINIJU

VIDEO: BAKA 'OSVETNICA' TRENIRA UZ BOK MLADIM VOJNICIMA 'Ukrajina nikad više neće biti okupirana!'

Baka iz Ukrajine stara 68 godina nazvana je Osvetnica ('The Punisher') nakon što je završila okrutni vojni trening uz bok kadetima koji su čak po četiri desetljeća mlađi od nje same.

Reportaža snimljena u vojnom kampu prikazuje umirovljenicu Ekaterinu Bilyik kako se valja po poljima prekrivenim snijegom, poskakuje i ispaljuje rafale zajedno s mladićima.

Baka Ekaterina se, naime, priprema da zauzme ulogu u žestokoj borbi koja razara istočnu Ukrajinu.

Odlučila je pridružiti se vojsci nakon što je pogledala stravične scene pokolja u kojem se separatisti koje podupiru Rusi nasilno sukobljavaju s proukrajinskim borcima.

Ova majka troje djece i baka petero unuka dolazi iz grada Zhidaeva na zapadu Ukrajine.

- Ovdje sam živjela cijeli svoj život i preživjeli smo okupaciju nacista i Sovjete, i vjerujem da je ovo za što se zalažem ispravno i da više nikad nećemo biti okupirani. Odlučila sam se prijaviti u kamp jer želim dati primjer mladim ljudima, bez obzira na to koliko ste stari možete nešto učiniti.

Glasnogovornica vojske Nataliya Ishenko potvrdila je kako je baka sudjelovala u svim treninzima kao i ostali regruti, koji su bili po 40 godina mlađi od nje, da je prošla sve testove i da se služila s puškom gotovo precizno kao i ostali sudionici.

Nakon što je prošla trening baka Ekaterina je kazala kako je sada spremna za prvu liniju obrane.

Lokalna internetska stranica Tengrinews javlja kako su joj njezini kolege dali nadimak 'Osvetnica' zbog načina na koji je govorila što će sve učiniti proruskim separatistima.

- Moramo im prenijeti poruku da je Ukrajina slobodna zemlja, i da ako im se ne sviđamo, neka se slobodno vrate natrag u Rusiju - kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 16:57