IZVANREDNO STANJE

VIDEO: AKCIJA SPAŠAVANJA U SRBIJI Putnici na autocesti zapeli u snijegu, izvlačili ih helikopterima

Potpuno je obustavljen promet teretnih vozila iz smjera Rumunjske i Mađarske, a ministar prometa Aleksandar Antić naglašava da je prioritet evakuacija 40 zametenih putnika kod Zrenjanina
 Screenshot

BEOGRAD - U središnjem Banatu u Srbiji cijeli dan odvijala se dramatična akcija spašavanja putnika zametenih u snijegu na cesti Beograd -Zrenjanin, a vojska je dosad helikopterom uspjela na sigurno evakuirati 84 osobe, piše b92.

Putnici su još od četvrtka navečer bili zarobljeni u nanosima koje je napravio iznimno jak vjetar, s udarima i više od 130 kilometara na sat.

Predstavnici Vojske Srbije i Ministarstva obrane kažu da je evakuacija završena.

Oni dodaju da je među 84 spašene osobe bilo onih i s ozljedama i ozbiljnim promrzlinama, kao i da su spasili ženu s jednogodišnjom bebom.

Glasnogovornik Ministarstva obrane J ovan Krivokapić rekao je da su vojni helikopteri s te lokacije do zrenjaninske bolnice prebacili ukupno 84 osobe.

Krivokapić je dodao i da je na raščišćavanju sudjelovalo i pet vozila i da je vojska pomagala i na drugim lokacijama, a vojni helikopter "gazela" je korišten za izvide. Vojska je ljudima dostavljala i čaj, deke i hranu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 21:23