NEVIĐENA KRAĐA

VELIKA AFERA U SRBIJI Miloševićevu udovicu optužuju da je u Rusiju iznijela 4 milijarde dolara!

 CROPIX

BEOGRAD - Udovica bivšeg predsjednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, čini se, nije bila osobito oduševljena vijesću da je Europska komisija ukinula uredbu kojom je članovima Miloševićeve obitelji bila zamrznuta imovina, jer tvrdi da nikakvu imovinu u EU nisu ni imali, piše Kurir.

Ova izjava Mire Marković ponovno je uzburkala duhove oko glasine da je iznijela milijarde u dolarima u Rusiju, gdje već 11 godina živi u izbjeglištvu.

Srpski diplomat Dušan Bataković nedavno je tvrdio da je Mira Marković u Rusiju odnijela čak četiri milijarde dolara.

- Miloševićeva žena živi u zaštićenom objektu koji je neka vrsta ‘ruskog Karađorđeva,’ gdje ju čuva ruska vojska. Pitao sam jednog ambasadora kako to da Miru Marković u Moskvi čuva vojska. Sažaljivo me je pogledao i rekao mi: ‘Dragi kolega, da ste vi donijeli četiri milijarde dolara u Rusiju, i vas bi čuvala vojska.’ Kad podvučete crtu, u pitanju je jedna velika državna pljačka, rekao je Bataković.

Odvjetnik Borivoje Borović tvrdi da je obitelj Milošević u Rusiju zapravo iznijela čak 14 milijardi dolara.

- Prema tvrdnjama bivših vlasti, oni su, preko svojih kurira, iznijeli prvo na Cipar, pa u Rusiju, 14 milijardi dolara. Oni sad tamo u Moskvi žive u svojim feudima, a njihovi kuriri su danas ovdje najbogatiji tajkuni, rekao je Borović, i pozvao na izručenje Mire Marković i Marka Miloševića, prenosi Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:04