NEMA JOJ TRAGA

Valeria (9) je nestala, cijela Njemačka je na nogama, škola napravila ogroman propust: ‘Nikome nisu javili!‘

Zašto škola nije zvala roditelje učenice, za sada nije poznato

Nestala djevojčica iz Njemačke

 Policija/

Nestanak malene Valerije (9) iz Döbelna (Saska) od ponedjeljka drži cijelu Njemačku u neizvjesnosti. Djevojčica je otišla u školu, ali na nastavu nikad nije stigla.

Roditelji malene Valerije očajnički traže svoju kćer. Da im kći nije bila u školi, doznali su tek u poslijepodnevnim satima kad se nije vratila kući. Škola nije obavijestila roditelje da im kći nije stigla na nastavu, piše Fenix Magazin.

A dok policija traga za djevojčicom, postavlja se jedno pitanje: Zašto škola nije odmah prijavila izostanak devetogodišnjakinje njezinim roditeljima?

Clemens Arndt, glasnogovornik Državnog ureda za škole i obrazovanje Saske, kazao je kako škole kao dio svoje nadzorne dužnosti, imaju zadatak zaštititi učenike.

- Ako je dijete nestalo, a nema opravdanja za izostanak od strane zakonskog skrbnika, roditelji se moraju kontaktirati, rekao je Arndt.

U slučaju da učitelji ne mogu doći do roditelja, moraju zvati policiju.

No čini se da se ništa od toga nije dogodilo u slučaju malene Valerije. Majka je nestanak kćeri prijavila tek u poslijepodnevnim satima, nakon što joj djevojčica nije došla iz škole, a ona je nije mogla pronaći.

- Trenutno nije poznato ni da li je ušla u autobus u ponedeljak ujutro. Istraga je otkrila da Valerija nije bila na nastavi, rekla je ranije policajka Jana Ulbriht.

Zašto škola nije zvala roditelje učenice, za sada nije poznato.

Djevojčica je, inače, Ukrajinka i njezina obitelj kaže kako nikada ranije nije otišla od kuće.

Policija moli građane da im jave ako imaju bilo kakvu informaciju o nestaloj djevojčici, čiju su fotografiju objavili.

Valerija je visoka oko 1,40 metara. Ima smeđu kosu srednje dužine. Posljednji je put viđena u ljubičastoj majici, crnim trapericama, svijetlo tirkiznoj jakni i tamnoplavim cipelama. Sa sobom ima ružičasti ruksak i loše govori njemački.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 23:10