IZMUČENI I KRVAVI

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Mladić iz Podgorice na Facebooku se hvali mučenjem psa: 'Idem do smrti'

 Facebook

CRNA GORA - Ovih dana na Facebook-u su se pojavile fotografije brutalnog mučenja pasa. Naime, riječ je o mladiću iz Podgorice u Crnoj Gori koji na svom profilu objavljuje fotografije izmučenih i krvavih pasa nakon očito žestokih borbi.

Na jedno fotografiji je čak i mrtav pas.

'Moj krvni ubojica. I zato tražimo sljedećeg', 'Idem do smrti, a ti se pojavi', 'Nije opasan nego je ubojica', samo su neki od komentara koje Anel Babić stavio na svoj Facebook profil.

Mladiću to sve očito predstavalja zabavu, jer se sa krvavim psom fotografirao nekoliko puta i sve to javno obajvio, pred čak 458 njegovih prijatelja. No, s obzirom da mu je profil otvoren za javnost, fotografije mučenja mogu vidjeti i svi ostali.

Borbe pasa nisu novost u našoj regiji. Spomenimo samo da je u travnju 2010. godine policija u Ljubuškom u akciji " Proboj" na mjestu borbi pasa zatekla 45 osoba, među kojima su bili državljani Crne Gore i Hrvatske.

Unatoč tome što su u većini svjetskih država zabranjene, borbe pasa ipak se održavaju. Organizatore borbi pasa najviše zanima novac. Stradavaju jedino psi jer vlasnike unatoč zakonskim zabranama gotovo nitko ne kažnjava, a ako se i kažnjava sankcije su minimalne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:10