OVO JE HAMAS

UZNEMIRUJUĆE Čovjek se pravio mrtav, podignuo je glavu da vidi je li zrak čist. To je za teroriste bilo dovoljno...

Nekoliko sekundi kasnije, militant ulijeće u kadar i puca mu u glavu iz neposredne blizine
 /Twitter

Najmanje 260 mrtvih tijela pronađeno je usred pustinje, na mjestu održavanja glazbenog festivala Supernova u blizini kibuca Re‘im u južnom Izraelu, nakon subotnjeg napada Hamasa.

Na poprištu nezapamćenog zločina izraelske sigurnosne službe pronašle su snimke iz izrešetanih automobila koje prikazuju razmjere užasa koji su se dogodili kraj granice nakon što su militanti probili zid koji je dijelio Gazu od Izraela.

Teroristi su upali na festival i ubijali jednog po jednog sudionika koji su se u panici skrivali po grmlju u pustinji, a sudeći po snimkama objavljenim na društvenim mrežama - neki su se pravili mrtvi kako bi preživjeli.

Tako snimka s nadzorne kamere jednog od parkiranih automobila, s vremenskom oznakom 09:23, prikazuje trojicu naoružanih napadača koji su sudjelovali u masakru.

U početnom kadru vidi se nepomično tijelo kako sklupčano leži pored automobila.

Potom militant naoružan automatskim oružjem naređuje čovjeku umrljanom krvlju da se spusti na tlo, prije nego što ga zgrabi za stražnji dio majice i odvede ga dalje od dosega kamere. Nije poznato je li prikazani muškarac preživio.

A onda se tijelo koje je ležalo kraj auta pomaknulo. Čovjek se promeškoljio i podigao glavu da vidi je li ‘zrak čist‘.

Ali to je bila kobna pogreška.

Nekoliko sekundi kasnije, drugi militant ulijeće u kadar i puca mu u glavu iz neposredne blizine, a potom odlazi.

U kasnijem dijelu iste snimke pojavljuje se skupina muškaraca. Samo je jedan naoružan - čini se da su tu da pljačkaju. Preturaju po džepovima mrtvog čovjeka pored auta kao i po koferu u drugom parkiranom vozilu. Ali onda nalaze na više od samo prtljage. Otkrivaju dvoje ljudi, muškarca i ženu, koji su se skrivali u automobilu i odvode ih.

Žena koja je iznenada oteta pojavljuje se dvije minute kasnije. Skače i maše rukama, čini se kako misli da je stigla pomoć - u to su vrijeme Izraelske obrambene snage počele s naporima da odbiju upad militanata. Ali nekoliko sekundi kasnije pada na pod dok se meci odbijaju oko nje. Ne zna se je li preživjela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:47