ZAKULISNE IGRE

Uzbuna u Londonu: Britanski špijun pronađen mrtav u svom stanu

Muškarac je radio u britanskoj obavještajnoj agenciji, no bio je prebačen u sjedište tajne službe MI6. Njegovo je tijelo otkriveno je u sportskoj torbi u kupaonici...
 AFP

Muškarac za kojeg policija vjeruje da je britanski špijun, pronađen je u ponedjeljak mrtav u svom stanu u centralnoj londonskoj četvrti Pimlico, piše Telegraph.

Tijelo zaposlenika GCHQ-a ( Government Communications Headquarters - britanska obavještajna agencija), koji je imao oko 30 godina, otkriveno je unutar velike sportske torbe u kupaoni.

Njegovi su mobilni uređaj te SIM kartice bili uredno složeni po raznim dijelovima stana.

Scotland Yard započeo je istragu.

Iako je muškarac radio u GCHQ-u u Cheltenhamu, vjeruje se kako je trenutno bio premješten u sjedište britanske tajne službe MI6 u Vauxhallu u neposrednoj blizini mjesta gdje je njegovo tijelo otkriveno.

Policija je u stan provalila još u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima, a cijela je ulica, gdje inače stanovi stoje više od milijuna funti, bila zatvorena zbog očevida. Prolaz je dopušten samo stanarima.

Mrtvozorničko je vozilo tek u utorak predvečer došlo preuzeti tijelo koje je prema neslužbenim navodima već bilo u stanju raspadanja pošto je neotkriveno neko vrijeme ležalo u stanu.

Još uvijek nije službeno objavljen identitet muškarca, no izvori bliski istrazi navode kako se njegovi roditelji trenutačno ne nalaze u Velikoj Britaniji.

Uzrok smrti navodnog špijuna također nije poznat, a vjeruje se kako će se slučaj rasvijetliti nakon obavljene obdukcije. Policija za sada nije provela nikakva uhićenja.

Posljednji špijun koji je ubijen u Velikoj Britaniji bio je Alexander Litvinenko, nekadašnji časnik ruske savezne sigurnosne agencije, koji je preminuo zbog trovanja polonijem u studenom 2006.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 12:54