STRAVIČNA PRIČA

UŽAS U SRBIJI Suspendirali tetu u vrtiću zbog sumnje da je spolno zlostavljala dječačića (4)

 Thinkstock

Nezapamćeni skandal dogodio se tijekom zimovanja djece iz jednog vrtića u Čačku u Srbiji prije nešto više od mjesec dana, a dječak je sam sve ispričao roditeljima.

Kako doznaje Blic , nekoliko dana nakon povratka s vrtićke ekskurzije, dječak je svoju majku pitao 'koji spolni organ ona ima'. Ona mu je odgovorila, a mališan je izjavio da i njegova odgajateljica ima isti i 'da je sve vidio i probao i da je jako ružno'. Istu priču dječak je ispričao i pred ocem, nakon čega su roditelji odlučili sve prijaviti upravi i psiholozima vrtića.

- Dok su druga djeca spavala tijekom dnevnog odmora, odgajateljica ga je odvela u kupaonicu, skinula se i privukla njegovu glavu ka svom međunožju, tjerajući ga da je zadovolji. Dječak je sve to detaljno opisao roditeljima, rekavši da više nikada ne želi to raditi - kazao je neimenovani izvor za Blic .

Oni su odmah sve prijavili ravnateljici Predškolske ustanove “Radost” Veri Jovanović, a ona je odmah pozvala psihologe. Ni oni nisu došli do nikakvog zaključka pa je ravnateljica roditeljima i djetetu zakazala razgovor s kliničkim psihologom čačanskog doma zdravlja. Dječak je pred svima ponovio svaki detalj zlostavljanja. Čak je detaljno nacrtao ono što je tada vidio. Stručni tim napravio je izvještaj o ovom događaju i poslao ga u vrtić, uz ocjenu da se, po svemu sudeći, radi o seksualnom zlostavljanju i da o svemu treba obavijestiti policiju.

- Slučaj smo prijavili policiji, a odgajateljica je suspendirana. Osim toga, protiv nje je u okviru ustanove pokrenut disciplinski postupak. Roditelji čak nisu teretili odgajateljicu, već su samo tražili premještaj djeteta u drugi vrtić. Međutim, shvatila sam da je stvar ozbiljna. Želimo da se sazna istina - kaže Vera Jovanović.

Odgajateljica je na policijskom saslušanju negirala sve optužbe i zasad joj nije određen pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 22:19