SRUŠEN NIZ SU-34 i SU-35

Ukrajinsko izvješće: ‘Nakon obaranja aviona Rusi smanjili zračne operacije na istočnom frontu‘

Ruske zračne operacije značajno su opale nakon što je ukrajinska zračna obrana nedavno uspjela srušiti nekoliko ruskih zrakoplova

Ruski lovac-bombarder Suhoj Su-34/Ilustracija

 Sukhoi/East2west News/Profimedia/Sukhoi/East2west News/Profimedia

Ruske zračne operacije iznad istočne Ukrajine značajno su opale nakon što je ukrajinska zračna obrana nedavno uspjela srušiti nekoliko ruskih zrakoplova, prema riječima Kijeva.

"Obrambeni sustavi zapadnih partnera imaju učinka", Ukrajinska pravda prenijela je u nedjelju riječi glasnogovornika zračnih snaga Jurija Ihnata u Kijevu.

Prema ukrajinskim izvješćima, nekoliko ruskih borbenih zrakoplova Su-34 i Su-35 srušeno je iznad istočne Ukrajine proteklih dana. Ruska vojska nije službeno potvrdila gubitak zrakoplova.

Samo prije nekoliko dana, Ukrajina je rekla da su njezine snage srušile ruski izviđački zrakoplov A-50. U siječnju, Kijev je također oborio jedan dragocjen i vrlo rijedak zrakoplov koji se koristio za motrenje zračnog prostora i za izvršenje zadataka.

Unatoč prisutnosti obrambenih sustava na bojišnicama, Ukrajina se žali zbog nedostatka dodatnih sustava za zaštitu svojih većih gradova.

Nedavno, barem je deset osoba poginulo u ruskom zračnom napadu noću koji je ciljao ukrajinski lučku grad Odesu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:23