‘KOMBINIRANI NAPAD‘

Ukrajinci tvrde da su pogodili još dva ruska broda, objavili i video navodnog udara! Ruski bloger: ‘Nemarni smo...‘

Na brodovima se, navodno, nalazila posada i oklopna vozila, navodi se u priopćenju. Koliko je pričinjena šteta, još nije poznato

Napad bespilotnim plovilima

 Twitter

Ukrajinske snage tvrde da su njihovi dronovi tijekom napada prošle noći oštetili dva ruska desantna broda na Krimu.

‘Kao rezultat noćne operacije na području privremeno okupiranog Krima, vojnici su pogodili male amfibijske brodove ruske Crnomorske flote‘, objavila je ukrajinska vojno-obavještajna agencija na Telegramu.

Koliko je pričinjena šteta, još nije poznato. Navodno je riječ o barem jednom brodu klase Serna koji je pogođen.

Na brodovima se, navodno, nalazila posada i oklopna vozila, navodi se u priopćenju.

Ovo izvješće nije neovisno provjereno, a iz Rusije zasad nema komentara.

Međutim, poznati ruski bloger ‘Rybar‘, objavio je da su snage Kijeva izvele ‘kombinirani napad‘ na poluotok, uključujući udar na bazu Crnomorske flote.

On je u petak ustvrdio da je Ukrajina pokušala pogoditi vojarnu protubrodskim projektilom Neptun i da je u isto vrijeme poslala četiri bespilotna plovila da gađaju brodove.

‘Prema preliminarnim podacima među osobljem nema ozlijeđenih‘, napisao je Rybar. ‘No postoje dokazi da neprijatelj kombinira oružje kako bi odvratio pozornost.‘

Bloger Rybar, koji se niti ranije nije libio kritizirati rusku vojsku, rekao je da je obrana sjeverozapadnih granica Krima ‘nemarna‘.

‘Nije tajna da u mnogim gradovima na poluotoku postoji značajan broj građana odanih Ukrajini koji odaju podatke neprijatelju i usmjeravaju ih na ruske položaje‘, upozorio je Rybar.

Rusija je od Ukrajine anektirala poluotok Krim od 2014. godine. Sjedište njene crnomorske flote je u krimskom gradu Sevastopolju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 03:14