SVIREPI ZLOČIN

UHVAĆENA ZVIJER IZ FIRENCE Brutalni ubojica koji je razapeo prostitutku je vodoinstalater!

U međuvremenu se javila još jedna prostitutka koja je ispričala svoj stravičan susret s manijakom
 Elvir Tabakovic / CROPIX

Talijanski karabinjeri uhitili su jutros u predgrađu Firence uhitili su vodoinstalatera Riccarda Vitija (55), kojega se sumnjiči da je ubio i razapeo prostitutku Andreju Cristinu Zamfir (26).

Pronašli su ga u kuću u kojoj je živio s roditeljima zahvaljujući informacijama koje su dobili od Andrejinih kolegica.

- Gotov sam. Sada me više nitko ne može spasiti - rekao je Viti policiji.

Šef firentinske policije Raffaele Micillo samo je rekao: 'Uhvatili smo zvijer'. Prema pisanju Corriere della Sera, Viti je priznao ubojstvo.

Jedna od kolegica brutalno ubijene Andreje policiji je ispričala svoj susret s manijakom za kojeg smatra da bi mogao biti ubojica.

- Manijak me mučio. Bio je poput zvijeri, ali niti zvijer nije u stanju biti toliko okrutna, riječi su kojima je rumunjska prostitutka Martina opisala svoj susret sa 'zvijeri'.

NOVI MONSTRUM Silovatelj hara Italijom, razapinje žrtve i siluje ih kolcem. Traže ga već godinama...

Andrea je u ponedjeljak pronađena 'razapeta' za rešetke ispod podvožnjaka u blizini Firence. Bila je gola golcata, a manijak joj je ostavio samo tenisice na nogama.

On već duže vrijeme hara po Toscani, a mete su mu ovisnice o drogi, prostitutke koje kupi kao klijent, pa ih ljepljivom trakom veže za kakvu rešetku ili nešto slično kao da su razapete na križu, a onda ih siluje nekim predmetom, uglavnom ili kolcem ili drškom metle.

Uhićenje firentinskog monstruma Riccarda Vitija

Ovo ubojstvo odmah je podsjetilo talijansku javnost na 'Monstruma iz Firence' koji je u razdoblju od 1968 do 1985. ubio 16 osoba, ali nikada nije uhićen.

Sada mnogi smatraju da je baš on odgovoran za novi niz silovanja koji je pogodio okolicu Firence. Svoj zastrašujući susret s tim manijakom od prepričala je Rumunjka koja se predstavila samo kao Martina.

Muškarac koji se predstavio kao Alessandro pokupio ju je automobilom u jednom parku u Firenci gdje se nalazi s klijentima. U početku nije imao nikakve posebne zahtjeve, ali kada smo se zaustavili odjednom se promijenio. Činio se tih, ali čim je izašao iz auta postao je monstrum. Počela sam trčati, ali me je uhvatio. U tom sam mu trenutku rekla da ću učiniti sve što želi - prijetila se Martina.

U gepeku automobila nalazila se drvena palica, električni kablovi i ljepljiva vrpca, ispričala je Martina kojoj je rečeno da se skine gola.

- Zavezao me tako da sam bila u stajaćem položaju, a ruke mi bile prekrižene ispred lica. Prišao mi je straga s drvenom palicom pa me je napao. Poslije toga je uzeo kliješta s kojima mi je prišao grudima. Bila sam prestravljena - rekla je Martina.

Prema njenim riječima u tom je trenutku nekako uspjela pronaći snagu te mu se oduprijeti.

- Val energije me oblio. Udarila sam ga u međunožje. Na svu sreću zaustavio se i otišao u svoj automobil - ispričala je Martina.

Na kraju ju je ostavio vezanu, ali joj je uzeo odjeću, torbu, nove, mobitel i sve drugo što je imala kod sebe.

Nakon nekoliko mučnih sati se uspjela osloboditi grizući zubima vrpcu kojom je bila vezana. Poslije toga je otrčala u obližnju kuću gdje je molila za pomoć.

Kasnije je policiji manijaka opisala kao ćelavog debelog muškarca niskog rasta u 50-im godinama. Dodala je i da je vozio je bijeli automobil i pričao je talijanskim jezikom.

Tu nije kraj priče s njenim susretom s ovim monstrumom. Godinu dana kasnije vratio se u park.

- Pitao mio je volim li sado-mazo. Kada sam mu rekla da je kriminalac i da ode viknuo mi je da će me ubiti sljedeći put - rekla je Martina koju taj događa progoni i danas.

- Nisam jedina. I mnoge druge su imale problema s njim. Jeza me prođe svaki put kada pomislim na to - ispričala je nesretna prostitutka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. srpanj 2024 22:27