JAPANSKA TROVAČICA

UHIĆENA CRNA UDOVICA Ubila je sedam partnera, ali tvrdi da je nevina: 'Umrli su jer sam ukleta'

Ubila sedam partnera, od njihovih osiguranja zaradila 4,3 mil. funti
 AFP

Japan istražuje potencijalni novi slučaj “crne udovice”. Naime, 67-godišnja Japanka uhićena je zbog sumnje da je ubila svog četvrtog supruga, no čini se da je on sedmi partner postarije Japanke koji je umro neprirodnom smrću. Policija istražuje je li Chisako Kakehi kriva za smrt bar još nekog od sedam partnera koji su umrli tijekom nekoliko godina nakon što su upoznali tu fatalnu ženu.

Lokalni mediji već je uspoređuju s Kanae Kijimom koja je 2012. godine osuđena zbog ubojstva tri bivša ljubavnika. Kijima je osuđena na smrt vješanjem zbog smrti trojice muškaraca u dobi od 41, 53 i 80 godina koje je upoznala na internetskim stranicima za upoznavanje samaca. Trenutačno čeka na izvršenje kazne baš kako i bivša hostesa Miyuki Ueta koja je osuđena na smrt zbog ubojstva dvojice muškaraca.

Kako piše Japan Times, najnovija potencijalna “crna udovica” priznala je da se udavala četiri puta i da je nekoliko njenih bivših partnera umrlo. No, ta bivša bankovna službenica odbacila je optužbu da je ubila četvrtog supruga, 75-godišnjeg Isaa, koji je umro mjesec dana nakon vjenčanja u njihovu domu u Kyotu. Prema Timesu, obdukcija je pokazala smrtonosnu količinu cijanida u krvi preminulog. No, Kakehi tvrdi da nema veze sa smrću svojih partnera i da je razlog zbog kojega su umrli to što je ona ukleta. Policija sumnja da je ipak u pitanju cijanid. On je, naime, pronađen i u krvi prethodnog Kakehina partnera koji je 2012. kolabrirao dok se vozio motorom.

Njezin prvi suprug umro je 1994. u dobi od 54 godine. Drugi suprug, kojega je upoznala putem agencije za spajanje parova, umro je 2006. od srčanog udara, a trećem je pogreb bio 2008. godine. Idući dečko osumnjičene “crne udovice” umro je 2009. od nepoznate vrste raka. Jiji Press objavio je da je treći suprug, 75-godišnjak, naglo obolio i umro nakon što je par bio na večeri u restoranu.

Prema neimenovanom izvoru čiju je izjavu objavio Jiji Press, Kakehi je putem naslijeđa i životnog osiguranja nakon smrti svojih muževa primila 4,3 milijuna funti.

- Nisam nikoga ubila. Ne znam ni kako bih to učinila, a što se tiče cijanida, ne znam otkud je došao. Voljela bih da mi netko kaže - izjavila je Kakehi za TV Asahi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 06:41