DVOJE OZLIJEĐENIH

Udari terorista u Rimu! U švicarskoj i čileanskoj ambasadi eksplodirale bombe

Čak dva bombaška napada dogodila su se u Rimu dan prije Badnjaka
 AFP

RIM - Dva veleposlanstva u Rimu bila su žrtve terorističkih napada eksplozivnim pismima u četvrtak popodne. U svakome od njih ozbiljno je ozlijeđena po jedna osoba.

Počelo je eksplozivnim pismom dostavljenim švicarskom veleposlanstvu u Rimu. Ono je eksplodiralo kada ga je otvorio portir (53), švicarski državljanin. On je ozlijeđen teško, ali ne i pogibeljno: odmah je operiran, ali kirurzi nisu sigurni jesu li mu spasili ruke od amputacije.

Nitko još nije preuzeo na sebe odgovornost za taj teroristički atentat, ali istražitelji sumnjaju da počinitelje treba tražiti među ekoteroristima anarhističkog tipa.

Oni vjeruju da je to „upozorenje“ Švicarskoj, u čijim tamnicama su članovi skupine „Il silvestre“ talijanski anarhisti Costantino Ragusa i Silvia Guerini, te njihov švicarski kolega Luca Bernasconi, nastanjen u Italiji. Oni su zatočeni 15 travnja, okrivljeni da su pripremali atentat. U njihovom automobilu nađena je veća količina eksploziva.

I u čileanskom veleposlanstvu u Rimu teško je ozlijeđen jedan od službenika, koji je također otvorio eksplozivan omot.

Sumnjiv omot nađen je i u ukrajinskome veleposlanstvu, odakle su pozvali karabinijere da ga pregledaju – ali nije bilo eksploziva.

Strah su odlučili iskoristiti i „šaljivčine“: policije istražuju dva lažna bombaška alarma u Rimu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 00:49