BUNDA BECKY

Učiteljica predatorica doznala kaznu: Uhvatili su je kako se seksa s učenicima, sa 16-godišnjakom je ostala trudna...

Rebeca Joynes je osuđena na šest i pol godina zatvora

Rebecca Joynes

 Pa Images/alamy/alamy/profimedia/

Učiteljica Rebecca Joynes (30) rasplakala se danas na sudu nakon što je doznala za presudu zbog nedopuštenih seksualnih odnosa s dvojicom učenika, pri čemu je jednoga od njih ‘vrbovala‘ Guccijevim remenom po cijeni od 156 eura, a s drugim je ostala trudna.

Osuđena je na šest i pol godina zatvora, prenosi Daily Mail.

Prvom učeniku je govorila je da je bolje da ‘nitko ne sazna za njih‘, no 15-godišnjak se vrlo brzo povjerio prijatelju na Snapchatu. Potajno je fotografirao profesoricu matematike i poslao prijatelju.

Učiteljica Rebecca i učenik su dogovorili susret u petak poslije škole. Joynes je odvela mladića u Trafford Center u Manchesteru gdje mu je kupila Gucci remen vrijedan 156 eura, a u dućanu ih je snimila nadzorna kamera.

image

Rebecca Joynes stiže na sud u Manchesteru

Peter Byrne/pa Images/profimedia/Peter Byrne/pa Images/profimedia

Odvezla ga je potom u bijelom Audiju do svog jednosobnog stana u elitnoj četvrti Salford Quays gdje su dvaput imali spolni odnos. Glas o vezi proširio se tijekom vikenda, a u ponedjeljak su je iz škole poslali kući. Policijski automobil je snimljen kako odlazi do njezine kuće radi uhićenja. Bilo je to 21. listopada 2021. godine.

Joynes, koju su učenici zvali Bunda Becky, puštena je uz jamčevinu te je dobila zabranu kontaktiranja djece mlađe od 18 godina. Također je suspendirana s posla.

Dok je čekala suđenje, upustila se u dugotrajnu vezu s drugim dječakom kojeg je podučavala. Osmislila je igru koja joj je poslužila da joj on otkrije broj telefona, a jeziv je i način na koji mu je priopćila vijest o trudnoći. Poklonila mu je dječji bodi na kojemu je pisalo ‘najbolji tata‘.

Roditelji žrtava učiteljice Rebecce gledali su bivšu učiteljicu kako se rasplakala kada je doznala za presudu na sudu u Manchesteru.

image

Rebecca Joynes stiže na sud u Manchesteru

Peter Byrne/pa Images/profimedia/Peter Byrne/pa Images/profimedia

‘Vaše je ponašanje toliko arogantno da oduzima dah. Vi ste trebali biti odrasla osoba u cijeloj priči. Vi ste imali kontrolu, škola i roditelji su vama povjerili brigu o dječacima. Umjesto toga, zloupotrijebili ste položaj povjerenja i iskoristili privilegiranu ulogu radi vlastitog seksualnog zadovoljstva, rekla je sutkinja Kate Cornell optuženoj.

- Vaši prijestupi ukazuju na ‘značajan stupanj planiranja‘ i vrbovanje. Bili ste izvrsni i ambiciozni, ali ste odlučno to sve odbacili. Vrlo je lako pasti u zabludu da ti dječaci nisu žrtve. Gledajte, nema sumnje da je ovdje riječ o zločinu. Kada sam vidjela svjedočenje oba dječaka, posve sam sigurna da su bili žrtve. Očito su bili naivni i ranjivi na udvaranje privlačne žene. Petnaestogodišnjaci nisu ništa manje ranjivi od djevojčica. Jednako tako, učiteljica je sposobna ponašati se jednako manipulativno kao i učitelj, rekla je.

Sutkinja je istaknula da je učiteljica pokazala izuzetnu drskost kada je započela vezu s drugim učenikom nakon što je puštena na slobodu uz jamčevinu zbog zlostavljanja prvog učenika.

image

Rebecca Joynes stiže na sud u Manchesteru

Peter Byrne/pa Images/profimedia/Peter Byrne/pa Images/profimedia

Prvi učenik nije želio svjedočiti, ali je drugi dječak izjavio kako će njihova beba biti ‘najveća žrtva‘.

- Najnevinija i najveća žrtva bit će naše dijete koje će odrastati bez majke, rekao je nakon čega je učiteljica zajecala na optuženičkoj klupi.

U videointervjuu koji je dao policiji, drugi učenik je rekao kako je znao da je škola suspendirala Joynes i da joj je zabranjeno kontaktirati s učenicima mlađima od 18 godina. Tvrdio je i da njegovi početni razgovori s profesoricom nisu bili nimalo seksualni. Sve dok mu Rebecca nije poslala fotografiju svoje stražnjice samo u gaćicama.

Kako im je veza napredovala, pitao ju je mogu li se naći, a ona ga je pozvala u svoj stan.

- Otišao sam kod nje i isprva je bilo prilično neugodno jer nije htjela da nas uhvate, a ja sam bio nervozan jer sam se nalazio s nekim toliko starijim od sebe - ispričao je učenik. Kad je stigao u stan, pitao je profesoricu ‘zar neću dobiti ni poljubac‘, na što mu je ona odgovorila da ‘nije sigurna smiju li to raditi prije nego što on napusti školu‘. Ipak se nisu samo poljubili, nego i otišli u njezinu spavaću sobu te imali spolni odnos.

- Mislio sam da joj se sviđam jer mi je slala fotografije svoje stražnjice - rekao je tinejdžer koji je u školi sjedio kraj dječaka zbog kojeg je profesorica matematike bila uhićena.

Rebecca je na sudu zanijekala optužbe da je manipulirala drugim učenikom te istaknula kako je stupila s njim u seksualne odnose tek kada je napunio 16 godina.

Prema britanskim zakonima, dijete bi trebalo imati najmanje 16 godina da bi moglo dati pristanak na seksualni odnos.

- Bili smo u vezi, bila sam zaljubljena u njega i trudna s njegovim djetetom, tvrdila je tijekom suđenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 21:50