PRAVDA JE SPORA

Ubojica uhvaćen nakon 36 godina bijega: Odala ga majka iz samrtne postelje

LOS ANGELES - Ubojica koji je pobjegao iz kalifornijskog zatvora prije gotovo četiri desetljeća ponovno je uhvaćen nakon što ga je slučajno odala majka na samrti, javlja Reuters.

William Walter Asher III (66), uhićen je u svom domu u Sjevernoj Kaliforniji bez otpora. Davne 1967. godine bio je osuđen na kaznu služenja zatvora u trajanju od minimalno sedam godina, uz mogućnost i da ostane doživotno iza rešetaka. Kaznu je služio zbog pljačke kafića u kojoj je konobar pretučen na smrt. U bijeg se dao 1975. godine, a sve do 2005. godine policija nije imala nikakvo saznanje o njegovu kretanju.

Ali tada je policija saznala da je njegova majka na samrti pitala članove obitelji za pomoć - htjela je putem tajnog telefonskog broja kontaktirati svog odbjeglog sina. Nakon što su usporedili njene pozive agenti FBI-ja su shvatili da se Asher već 20 godina krije pod imenom Garry Donald Webb. Društvo mu je već 20 godina pravila prijateljica s kojom je živio u zajedničkom domu. Policija ne vjeruje da je znala za Asherovu kriminalnu prošlost.

Asher se nije opirao uhićenju, ali nije mogao pomoći vlastitoj znatiželji.

- Kako ste me samo pronašli - nije prestajao pitati agente.

Otkrilo se kako je ovo već drugi identitet kojeg je Asher tijekom godina preuzeo. Nakon što je pobjegao iz zatvora 'postao' je David Donald McFee, radio kao kamiondžija, oženio se i imao obitelj. Nakon što se rastavio od žene zauvijek je napustio taj identitet.

Njegova kći iz tog braka čak je pokušala ući u trag svog odbjeglom ocu te zatražila pomoć FBI-ja, ali bez uspjeha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. srpanj 2024 08:25