JEZIV SLUČAJ

Ubio je svoju trudnu suprugu prije 20 godina, njene ostatke našli tek sad: ‘Lagao je cijelo vrijeme‘

Njezin suprug Andrew Griggs proglašen je krivim za njezino ubojstvo u listopadu 2019., no tijelo je otkriveno tek sada

Ubijena Debbie Griggs snimljena na svoj 21. rođendan

 Kmg/Swns/Swns/Profimedia/Kmg/swns/swns/profimedia

Posmrtni ostaci 34-godišnje trudnice koju je prije više od 20 godina ubio njezin suprug, pronađeni su zakopani u vrtu u Dorsetu, piše Sky News.

Debbie Griggs nestala je iz svog doma u gradu Dealu u Kentu u svibnju 1999. godine.

Njezin suprug Andrew Griggs (59) proglašen je krivim za njezino ubojstvo u listopadu 2019. nakon naknadne istrage slučaja.

Policija je prije dva tjedna dobila dojavu da bi se njezini ostaci mogli nalaziti u stražnjem vrtu kuće u St. Leonardsu u Dorsetu, gdje se Griggs preselio 2001. godine.

Tijekom iskapanja na imanju ranije ovog mjeseca, policajci su pronašli ljudske ostatke uključujući i fragmente zuba koji su kasnije poslužili za identifikaciju gospođe Griggs.

Sada će biti provedena obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti Debbie Griggs, inače majke troje djece, a detektivi će istražiti kako je došlo do toga da njezino tijelo bude zakopano u vrtu.

image

Andrew Griggs snimljen 2019. godine

Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

Glavni inspektor Neil Kimber iz Odjela za teške zločine u Kentu i Essexu rekao je: ‘Prošlo je više od 20 godina otkako je Debbie Griggs ubio njezin suprug, ali nikada nismo izgubili nadu da ćemo jednog dana pronaći njezine ostatke i njezinim voljenima omogućiti da se s njome oproste.‘

‘Andrew Griggs nikada nije priznao ubojstvo svoje supruge, ali ovo otkriće je dodatni dokaz da je cijelo vrijeme lagao, te tako uzrokovao veliku patnju svima koji su poznavali i voljeli Debbie. Iako i dan-danas oplakuju njezin tragični gubitak, nadam se da će ih barem malo utješiti spoznaja da joj sada mogu omogućiti adekvatan ispraćaj‘, kazao je Kimber.

Griggs, inače po profesiji pomorac, osuđen je na doživotni zatvor s minimalnom kaznom od 20 godina nakon što je proglašen krivim za ubojstvo svoje supruge na suđenju u Canterburyju u listopadu 2019.

Tužitelji su tvrdili da je on osoba koja je imala ‘najviše motiva‘ ubiti gospođu Griggs nakon što je ona posumnjala da je imao aferu s 15-godišnjom djevojčicom. Osim toga, imao je i dodatne poslovne razloge da želi smrt svoje supruge.

U srpnju je Griggs izgubio na sudu kad je pokušao poništiti svoju presudu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 21:14