DRŽAVNIK NOVOG KOVA

U vlakovima se voze neki posve drukčiji ljudi

Britanski zastupnik dao vrlo loše argumente zbog kojih se ne želi voziti u vlaku 2. razreda britanskih željeznica

LONDON - Konzervativni zastupnik britanskog parlamenta Sir Nicholas Winterton neugodno se iznenadio kada je čuo kako postoji mogućnost da se zastupnicima više ne plaća karta prvog razreda za putovanje željeznicom.

Sir Nicolas bio je vidno zgranut tom blasfemičnom mišlju i smjesta je reagirao. Prema njegovu mišljenju, u standardnoj klasi vlakova vozi se potpuno drukčiji tip ljudi koje on nikako ne može razumjeti. Jednom je, doduše, zabunom ušao u 2. razred i ostao zaprepašten. Nije mogao vjerovati da se nalazi među ljudima koji uopće mogu imati biračko prava, a ni njihovu međusobnu komunikaciju nije mogao razumjeti.

Najviše od svega su ga naljutila djeca koja su po njegovu mišljenju krajnje neodgojena i previše bučna. Nakon što se vozio takvim vlakom, tjedan dana nije došao sebi i nije mogao raditi. Stoga je zamolio da se razmisli o takvoj odluci kako bi on i dalje mogao revno služiti onim ljudima koji su ga izabrali u parlament. Zastupnik Sir Nicolas Winterton upadljivo se slično ponaša kao glavni lik u britanskoj TV seriji “Državnik novog kova” koja karikira upravo zastupnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 22:00