OD MRAZA DO TROPA

U susjednoj državi šokirani vremenskom prognozom: ‘Danas smo na +3, a već sutra na 35‘

Za iduće dane najavljen je dolazak novog toplinskog vala i značajan porast temperature u čitavoj regiji

Blidinje; ilustracija

 Ppi/zuma Press/profimedia/Ppi/zuma Press/profimedia

Za iduće dane najavljen je dolazak novog toplinskog vala i značajan porast temperature u čitavoj regiji. No dok se to ne dogodi, još se može malo uživati u svježijem, a na nekim područjima čak i hladnom vremenu.

Naime, kako su na Facebooku objavili meteorolozi servisa BH Meteo, na Blidinju, u parku prirode visoko u dinarskom gorju u Bosni i Hercegovini, rano jutros izmjerena su tek 3 Celzijeva stupnja.

‘Jutros na Blidinju skoro mraz, temperatura 3°C. Tko bi rekao da ćemo za koji dan uskočiti u pravo ljeto s temperaturama preko 35°C i tropskim noćima u nizinama. Pred nama je nagli porast temperatura iz dana u dan. Vrijeme pretežno sunčano, jedino sutra (16.6.) i u ponedjeljak (17.6.) razvojem naoblake moguća je rjeđa pojava pljuskova koja neće narušiti dojam pravog ljeta. Od utorka (18.06.) dolazi toplinski val uz visoke temperature. S nekim većim padalinama smo završili, tako da je pred nama period sušnijeg vremena‘, objavili su bosanskohercegovački meteorolozi na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. lipanj 2024 15:39