MAFIJAŠKI RAT?

U MOSKVI SMAKNUT KRALJ RUSKE MAFIJE Dedu Hasana snajperom upucali u glavu sa šest hitaca!

U središtu Moskve ispred restorana Karetnij dvor (no, neki navode da je riječ o restoranu Stari Featon) sa čak šest hitaca uglavnom u glavu, ispaljenih iz snajpera s vrha zgrade preko puta, ubijen je 75-godišnji Aslan Usojan zvan Deda Hasan, kralj ruske mafije, odnosno kum kavkaskih mafijaških skupina koje djeluju u Rusiji.

Najjači ruski mafijaš Usojan bio je na čelu skupine kojoj je glavni biznis kontrola kockarnica i igre na sreću, ali bave se i drogom, prostitucijom te iznudom. Iako je odmah nakon atentata (već trećeg) Usojan, Kurd iz Gruzije s armenskim prezimenom, hitno odvezen u najelitniju moskovsku bolnicu Botkinskaja, toliko metaka nije preživio. Prve vijesti kažu da je već prvi metak, u čeljust, bio smrtonosan.

Ruski su se mediji odmah nakon atentata na dugogodišnjeg ruskog kuma uznemirili: je li na djelu početak novog mafijaškog rata na moskovskom asfaltu kakav je već buktio prije četiri godine kada je u sličnom napadu ubijen vrhovni šef ruske - slavenske mafije Vječeslav Ivanjkov Japončik i kada je pucano i na Dedu Hasana.

Bivši šef ruske policije za borbu protiv organiziranog kriminala Anatolij Kulikov smatra da je ovaj atentat izveden zato što je nedavno iz zatvora izašao određeni broj mafijaških šefova koji žele vratiti stare pozicije koje su izgubili dok su tavorili po Sibiru. Aleksandar Mihajlov, također umirovljeni lovac na mafijaše, ističe, pak, da ovo nije početak novog rata, nego završetak prethodnog koji je Usojan čudom bio preživio - bio je pogođen s četiri metka u trbuh iz neposredne blizine.

Neki, pak, tvrde da bi u ubojstvo kralja mafije mogli biti umiješani Tarielu Oniani Taro i njegov pobočnik Merab Džangveladze zbog svađe oko kontrole građevinskih radova u Sočiju gdje će se sljedeće godine održati Zimske olimpijske igre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 23:18