VELIKI ULOV

U južnom Jadranu ulovljen morski pas dug više od 3 metra i težak 200 kilograma: ‘Ova vrsta jedna je od najljepših na svijetu!‘

Ulovi modrulja iz proteklih godina pokazuju da se ta vrsta morskih pasa u Jadranskom moru najčešće viđa u proljeće
 Facebook/Dejan Bojanović

Modrulj ili plavi morski pas, dugačak više od tri metra i težak 200 kilograma, ulovljen je u Budvi na otvorenom moru na plivajući parangal, piše Kurir.

Rajko Bojanović, član Kluba za sportski ribolov "Širun", ulovio je morskog psa i rekao da će biti prepariran u Prirodnjačkom muzeju Crne Gore, a da je izložba planirana u rujnu.

Modrulj, poznat i kao plavi morski pas, važi za jednog od najljepših i najrasprostranjenijih morskih pasa na svijetu.

Ulovi modrulja iz proteklih godina pokazuju da se ta vrsta morskih pasa u Jadranskom moru najčešće viđa u proljeće.

Kao najvjerojatniji razlog učestalim viđenjima i ulovima modrulja tijekom proljeća, iz Instituta za biologiju mora u Kotoru su naveli reproduktivne aktivnosti jedinki modrulja, koji se u ovo doba godine pare i na svijet donose mlade.

Iako se kao najzastupljeniji pelagični morski pas Jadrana viđa tijekom cijele godine, gotovo se polovica jedinki zabilježi samo u mjesecu svibnju, priopćeno je nedavno iz Instituta za biologiju mora u Kotoru, uz napomenu da su najvjerojatniji razlog učestalim viđenjima i ulovima modrulja tijekom proljetnih mjeseci "reproduktivne aktivnosti jedinki modrulja, kod kojih se u ovo doba godine događa parenje i donošenje mladih na svijet", piše Kurir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:33