NEWS OF THE WORLD

U istrazi oko PRISLUŠKIVANJA telefona uhićena Rebekah Brooks i njezin suprug Charlie

U istrazi oko prisluškivanja telefona javnih osoba danas je ukupno uhićeno šest osoba

LONDON - Rebekah Brooks, bivša glavna urednica nedavno ugašenog tabloida News of the World , i njezin suprug Charlie uhićeni su u svom domu u Chipping Nortonu zbog optužbi u slučaju novinarskog prisluškivanja telefona brojnih osoba iz javnog života, javlja Daily Mail .

Spomenuti je par uhićen zajedno s još četiri osobe nakon cijelog niza akcija metropolitanske policije. Svi uhićeni osumnjičeni su za urotu u cilju spriječavanja sudske istrage.

Rebekah Brooks nalazi se na ispitivanju u policijskoj postaji Oxfordshire dok je njezin suprug pritvoren u postaji Buckinghamshire. Prošlog je srpnja Brooks u pritvoru provela devet sati neposredno nakon što je odstupila s funkcije glavne urednice tabloida News of the World.

Svoju je karijeru započela radeći kao tajnica u News Internationalu da bi se uspela do točke najmoćnije žene u britanskim medijima kojoj su se umiljavali političari iz gotovo svih frakcija. Uređivala je i News of the World i The Sun prije nego što je 2009. postala izvršna direktorica News Internationala, korporacije u vlasništvu Ruperta Murdocha.

Kroz godine je postala vrlo bliska s trenutačnim britanskim premijerom Davidom Cameronom, koji živi svega nekoliko kilometara od nje. Njihova se suradnja s privatnih odnosa vrlo dobro razvijala i u profesionalnom pogledu. Njezin suprug, Charlie Brooks, poznati je britanski pisac, a vjenčali su se 2009. Postao je trener za konje nakon što ga je ozljeda spriječila u karijeri džokeja.

Britanska je policija priopćila kako se prije početka akcija uhićenja dobila 'blagoslov' državnog tužiteljstva.

- Policija je danas uhitila šest osoba iz Londona, Oxfordshirea, Hampshirea i Hertfordshirea. Koordinirana su uhićenja provedena između 5 i 7 sati ujutro na temelju optužbi u slučaju prisluškivanja telefona slavnih osoba . Svi šestero uhićeni su zbog sumnje da su ometali tijek sudske istrage - izjavio je glasnogovornik Metropolitan Policea.

Dodao je kako policija pretražuje stambene objekte na adresama uhićenih.

Naglasio je kako su uhićeni 43-godišnjakinja i 49-godišnjak iz Oxfordshirea, 39-godišnjak iz Hampshirea, 46-godišnjak iz West Londona, 38-godišnjak iz Hertfordshirea i 48-godišnjak iz East Londona. Time se broj uhićenih u toj istrazi popeo na 23 osobe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. rujan 2024 09:26