STRAVIČNA SMRT

Tuga do neba u Novom Pazaru: Pokopani otac i troje djece, na sprovodu se padalo u nesvijest, majku su morali držati...

Majka mališana na posljednjem ispraćaju svojih najmilijih imala je zavoj na čelu, jedva je stajala na nogama...

Ilustrativna fotografija

 Handout Photo By Ministry Of The/AFP

Danijel Lazović (33) i troje djece u dobi od 10, 7 i 1 godinu pokopani su u utorak u podne u Novom Pazaru. Već od 11 sati ispred Petrove crkve počeli su se okupljati ožalošćeni članovi obitelji, prijatelji, susjedi i brojni pripadnici vojske. Kako prenosi Blic, lica su svima bila snuždena.

- Treba izdržati sve ovo. Kako će izdržati Danijelov otac, ima dva pacemakera, srce mu radi na 30 posto. Ovo je tuga do neba - komentirali su ožalošćeni građani. Jedna žena čak je pala u nesvijest, zbog čega je intervenirala i hitna pomoć.

Jedan pripadnik vojske nosio je križ za Danijela, dok su iza njega išla tri bijela križa za stradale mališane. Otac i djeca ispraćeni su uz počasnu paljbu vojske Srbije i pjesmu "Tamo daleko". Majka mališana na posljednjem ispraćaju svojih najmilijih imala je zavoj na čelu, jedva je stajala na nogama, a pridržavao ju je vojnik. Nitko nije mogao suspregnuti suze.

A vozač oklopnog vozila PASARS vojske Srbije, M. V. (54), koji je u subotu nešto poslije 13 sati sudjelovao u nesreći na putu Raška - Kraljevo u kojoj je poginulo pet osoba, saslušan je u utorak u Višem javnom tužiteljstvu u Kraljevu, nakon čega mu je određen pritvor. Osumnjičeni je imao više od 0,20 promila alkohola u krvi.

On je, podsjetimo, borbenim vozilom prešao na lijevu stranu ceste, nakon čega je došlo do nesreće. U automobilu u koji je udario borbenim vozilom nalazila se obitelj Lazović iz Raške i njihova prijateljica Dijana K. (27). Oklopno vozilo od 16 tona čak je 12 puta teže od auta marke Ford Focus u kojem su bili nesretni putnici.

Prizor na mjestu nesreće bio je stravičan jer je vojno vozilo doslovce prešlo preko automobila, a hitne službe satima su pokušavale izvući jedinu preživjelu, Mirjanu.

Od zadobivenih ozljeda na licu mjesta smrtno su stradali Danijel, inače pripadnik vojske Srbije, troje mališana i Dijana K., dok je Danijelova supruga Mirjana (32) zadobila opekotine na podlaktici i posjekotine na glavi. Ona je puštena na kućno liječenje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 19:38