NA DEBATI I NAKON

Trump se narugao Bidenu, fotografija se dijeli mrežama: ‘Vidite li razliku tu i četiri dana poslije?‘

Trump je u ponedjeljak navečer objavio fotografiju američkog predsjednika

Donald Trump i Joe Biden

 Andrew Caballero-reynolds/Afp

Donald Trump narugao se Joeu Bidenu zbog očite promjene u njegovu tenu u javnom istupu u ponedjeljak nakon što je izgledao sablasno bijel na prošlotjednoj predsjedničkoj debati, prenosi Telegraph.

Bivši američki predsjednik objavio je fotografiju Bidena, na kojoj se čini da on ima osjetno brončaniji ten kada je iz Bijele kuće davao izjavu o presudi Vrhovnog suda o predsjedničkom imunitetu.

Bidenova obitelj bila je zabrinuta zbog njegove šminke na predsjedničkoj debati protiv Trumpa u četvrtak, kada je izgledao "blijed", prema izvješću u New York Timesu.

image

Joe Biden tijekom debate

Justin Sullivan/Getty Images Via Afp

Četiri dana kasnije pojavio se ‘osunčan‘, iako je sklonost prema preplanulom izgledu više svojstvena Trumpu.

Trump je u ponedjeljak navečer objavio fotografiju američkog predsjednika na svojoj platformi Truth Social, a korisnici društvenih medija doveli su u pitanje očitu promjenu boje njegove kože, posumnjavši da je pribjegao nekim tretmanima radi tamnijeg tena.

Trumpovi komentari novi su napad na Bidena, čiji je tim pokrenuo borbu protiv poziva nekih demokrata da se povuče iz ovogodišnje predsjedničke utrke i dopusti mlađem kandidatu da se umjesto njega kandidira za izbore.

Loš nastup Joea Bidena na prošlotjednoj debati ponovno je potaknuo zabrinutost zbog njegove dobi i mentalnih sposobnosti. U četvrtak se nekoliko puta ukočio tijekom 90-minutnog međusobnog okršaja s Trumpom, pogubio se tijekom govora i govorio hrapavim tonom glasa.

Iz Bidenove kampanje su poručili da on neće odstupiti i da su mediji prenaglasili važnost njegove dobi.

"Mediji su potrošili gomilu vremena kako bi prenapuhali slučaj", rekao je Quentin Fulks, zamjenik voditelja kampanje, donatorima u ponedjeljak.

Američki mediji citiraju neimenovane demokrate koji pozivaju Bidena da odstupi, no niti jedan još nije javno pozvao na obustavu kampanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. srpanj 2024 09:59