NOVO RAZARANJE

Tri nova snažna potresa uzdrmala Čile

Sva tri potresa bila su jača od 6 stupnjeva, a najjači je bio 6,8 po Richteru. Zgrade već oštećene u subotnjem potresu sada su se srušile, no lokalni mediji nisu javili da je bilo novih žrtava
 Reuters

Tri snažna potresa uzdrmala su rano jutros južni dio Čilea, porušili još neke kuće u već razrušenoj zemlji i izazvali paniku među stanovništvom.

Prvi potres snage 6,2 prema Richteru probudio je ljude u 6:20 h po lokalnom vremenu. Nakon njega je uslijedio drugi snage 6,8 stupnjeva i potom treći od 6,6 stupnjeva.

INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA: Najsnažniji potresi u 2010.

Seizmološke službe zabilježile su u Čileu 200-tinjak podrhtavanja tla nakon strašnog potresa od 8,8 prema Richteru koji je prije osam dana razorio zemlju i odnio oko 800 života.

Zgrade već oštećene u subotnjem potresu sada su se srušile, međutim, lokalni mediji nisu javili da je bilo novih ozljeda ili žrtava.

Spasioci s psima još uvijek pretražuju priobalna područja u kojima bi moglo biti žrtava velikih valova.

Vlada je objavila trodnevnu žalost za žrtve potresa koja počinje u nedjelju.

Današnji potres dogodio se na dubini od oko 30 kilometara na istoj tolikoj udaljenosti od Concepciona.

Centar za uzbunjivanje na tsunami nije objavio nikakva upozorenja, međutim, naglasio je kako treba pripaziti na moguće lokalne velike valove u krugu od 100-tinjak kilometara.

Tresla se i Indonezija



Snažan potres jačine 6,5 prema Richteru uzdrmao je danas zapadne obale Sumatre, javljaju agencije.

Indonezijske seizmološke službe objavile su kako za sada nema informacija o štetama ili žrtvama, a podrhtavanje tla nije moglo izazvati tsunami.

Epicentar potresa nalazio se pod morem oko 119 km jugoistočno od otoka Pagai Selatan.





Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 10:55