ANKETA JUTARNJEG

Trebaju li svi privedeni BBB-ovci završiti u grčkim zatvorima?

Obitelj uhićenih navijača strepi od odmazde u grčkim zatvorima

Prizori s ulica Atene, uhićeni Dinamovi huligani

 /Ronald Goršić/ Cropix

Za 41 osobu od 105 uhićenih nakon žestokog uličnog sukoba navijačkih skupina pred stadionom AEK-a u Ateni, u kojem je ubijen 29-godišnji Michalis Katsouris, izdana je odluka o istražnom zatvoru, a uhićenici obuhvaćeni tim rješenjima će biti raspoređeni u 16 različitih kaznionica diljem grčkog teritorija.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedeni u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Tendencija je da optuženici budu razdijeljeni u manje skupine koje bi brojale do tri osobe.

Popisu optuženih naknadno je dodan još jedan Hrvat koji je uhićen kad je autobusnom linijom za odredište u Albaniji pokušao prijeći grčku granicu. Prema policijskom izvješću radi se o bratu jednog od uhićenika. I njemu je određen istražni zatvor.

Skupina roditelja i članova obitelji Dinamovih navijača, pritvorenih u Ateni nakon ubojstva 29-godišnjeg Grka, obratili su se u nedjelju navečer i premijeru Andreju Plenkoviću od kojeg traže da iskoristi svoj politički utjecaj kako bi im osigurao sigurnost i pravično suđenje.

"Zbog sigurnosti naših pritvorenih mladića, neophodno je da u zatvoru ostanu zajedno, izolirani od drugih zatvorenika. U suprotnom, gotovo je sigurno da će, uz užasan i nepotreban gubitak života mladog Grka za koji izražavamo najdublje žaljenje, doći do još veće tragedije, osvete grčkih navijača i u konačnici dodatne eskalacije sukoba", stoji u pismu upućenom premijeru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 01:10