RADIKALNI LJEVIČARI

TRAGIČNO ZAVRŠENA TALAČKA KRIZA U ISTANBULU Specijalci ubili oba otmičara, umro i tužitelj!

 AFP

NOVO 22:20 - Državni je odvjetnik hospitaliziran u vrlo teškom stanju i nakon dva sata preminuo je od posljedica ranjavanja.

NOVO 20:30 - Talačka kriza je završena. Specijalci su ušli u zgradu suda i ubili sva tri otmičara, a oteti tužitelj je ranjen. Reuters navodi da je najprije odjeknula eksplozija, a poslije su se čuli pucnjevi...

NOVO 15:20 Iako je rok za ispunjenje zahtjeva istekao prije više od pola sata, još uvijek nema informacija jesu li teroristi ubili zarobljenog tužitelja Mehmeta Selima Kiraza. Specijalne snage ušle su u zgradu istanbulskog suda, ali nisu u sobu gdje se nalazi tužitelj, javlja Aljazeera Balkans.

Specijalni tim policijskih pregovarača razgovara s dvojicom muškaraca koji javnog tužitelja drže za taoca.

------------------------

ISTANBUL - Teroristička skupina provalila je u sudnicu u Istanbulu i zarobila tužitelja Mehmeta Selima Kiraza, koji vodi slučaj ubojstva tinejdžera Berkina Elvana (15).

Radikalna militantna skupina DHKP-C Kiraza drži kao taoca, i prijeti da će ga ubiti ako se ne ispune njihovi zahtjevi do 14:36 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Otmičar drži pištolj uperen u glavu tužitelja Mehmeta Selima Kiraza (Foto: AFP)

Berkin Elvan je tinejdžer koji je preminuo nakon 269 dana u komi u koju je pao nakon što ga je policija pogodila suzavcem u glavu za vrijeme prosvjeda protiv vlade predsjednika Recepa Erdogana. Elvan se slučajno našao na ulici u tom trenutku, a roditelji tvrde da je išao kupiti kruh.

OZAN KOSE
Turkish special forces take position on March 31, 2015 in Istanbul, in front of the courthouse where a Turkish prosecutor probing the politically sensitive death of an anti-government protester was taken hostage by an armed group, the Dogan news agency reported. Mehmet Selim Kiraz was investigating the killing of Berkin Elvan, who died in March last year after spending 269 days in a coma due to injuries inflicted by police in the mass protests of early summer 2013. AFP PHOTO / OZAN KOSE

Foto: AFP

DHKP-C zahtjeva da policajci koji su odgovorni za smrt tinejdžera priznaju svoj zločin u prijenosu uživo na televiziji, te da im se sudi na ‘narodnom sudu.’ Drugi zahtjev terorista je da se odbace optužnice protiv svih osoba koje su uhićene na prosvjedu povodom smrti Berkina Elvana.

STR
Turkish special forces take position on March 31, 2015 in Istanbul, in front of the courthouse where a Turkish prosecutor probing the politically sensitive death of an anti-government protester was taken hostage by an armed group, the Dogan news agency reported. Mehmet Selim Kiraz was investigating the killing of Berkin Elvan, who died in March last year after spending 269 days in a coma due to injuries inflicted by police in the mass protests of early summer 2013. AFP PHOTO / STR

Foto: AFP

Prema najnovijim informacijama, u sudnicu su ušli pripadnici interventne policije, dok su sve ostale osobe evakuirane iz zgrade.

France presse izvještava da se još ranije iz zgrade suda moglo čuti pucnjeve.





Salim Elvan, otac ubijenog dječaka izjavio je za turske medije kako ne želi smrt tužitelja.

- Moj sin je mrtav. Ne želim da i drugi umru. Ne možete isprati krv s krvlju, rekao je.













Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. srpanj 2024 02:21