IMAO CEREBRALNU PARALIZU

TRAGEDIJA ZBOG HISTERIJE Tinejdžer umro jer su mu obitelj odveli u karantenu, mislili su da su zaraženi koronavirusom

 AFP

Sedamnaestogodišnjak s cerebralnom paralizom iz sela u kineskoj pokrajini Hubei Yan Cheng preminuo je zato što su članovi njegove obitelji koji se za njega inače brinu zbog sumnje na zarazu koronavirusom stavljeni u karantenu te mu nisu mogli pružiti potrebnu njegu, piše The Guardian.

Yan je pronađen mrtav na svom krevetu u srijedu, šest dana nakon što su njegov otac i 11-godišnji brat odvedeni iz njihova doma i stavljeni u karantenu u ustanovi koja se nalazi 24 kilometra južno od njihovog doma. Obojica su dobila vrućicu te se posumnjalo da su zaraženi koronavirusom. Yan je tada ostavljen sam kod kuće.

Kako nije mogao izaći iz karantene, Yanov je otac putem društvene mreže Weibo tražio pomoć. Lokalni su dužnosnici navodno posjetili 17-godišnjaka, ali su ga tijekom šest dana nahranili samo dva puta.

Grupa za zaštitu prava djece oboljele od cerebralne paralize i drugih bolesti "Rice and Millet" objavila je fotografije dječaka na platformi za razmjenu digitalnih poruka Wechat. Grupa je u srijedu izjavila da je Yanova ujna dječaka posjetila nakon što su drugi članovi obitelji završili u karanteni, ali da ga nije mogla kontinuirano posjećivati jer je i sama lošeg zdravlja.

Yan je navodno bio praktički nepokretan i teško je govorio.

Dužnosnici vlade iz pokrajine okruga Hong’an pokrenuli su istragu ovog slučaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 10:02