VEĆ TREĆI STRADALI

Tragedija kraj Brčkog: Dječak star dvije i pol godine izgorio u požaru stana u izbjegličkom naselju

Do požara je došlo zbog loših elektroinstalacija, a mališanu nije bilo pomoći
Varazdin, 230712.Vise od 200 vatrogasaca iz lokalnih 8 DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe iz Varazdina gasilo je pozar koji je buknuo oko 2 sata u noci u pilani u mjestu Hrastovljan izmedju Varazdina i Ludbrega. Pozar jos uvijek nije ugasen, ali je stavljen pod nadzor. Vise detalja i uzroci biti ce poznati nakon policijskog ocevida.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

U jednom stambenom objektu u naselju Prutače nadaleko od Brčkog izbio je požar u kojem je smrtno stradalo 2,5-godišnji dječak H.S., javlja Otisak.ba.

Do požara je došlo zbog loših elektroinstalacija , a nesretnom mališanu nije bilo pomoći.

Brojni stanovnici Prutača sa nevjericom su pratili akciju vatrogasaca pri gašenju požara, a nesretni otac dječaka je plačući dozivao preminulog sina.

-Dobio je sedative za umirenje, ali ne želi otići s ovog mjesta. Teško nam je svima. Ovo je treći slučaj pogibije ljudi u ovom naselju koji su stradali u požaru - rekao je jedan mještanin.

Ovo je već peti požar u naselju Prutače nadaleko od Brčkog u proteklih nekoliko godina. Riječ je o izbjegličkom naselju u kojem je jako loša protupožarna zaštita, pošto je unutrašnjost stanova u montažnim objektima uglavnom obložena lamperijom, javlja Otisak.ba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 16:29