DIKTATOR SE BOJI

TOTALNA PARANOJA Kim Jong-un u strahu da će ga otrovati, svaki list salate koji kani pojesti pregledavaju mikroskopom!

 AFP

Sjevernokorejski diktator Kim Jong-un navodno je u tolikom strahu da bi ga mogli otrovati, da je zatražio da se svaki list salate koji mu donesu za jelo bude pažljivo pregledan.

Prema tvrdnjama izvora u Sjevernoj Koreji, na koje se poziva Daily Mail, odnedavno se sve povrće koje se uzgaja na posebnoj farmi koja daje hranu za sjevernokorejsku elitu pregledava mikroskopom.

Mikroskopima se traga za mikroorganizmima koji uzrokuju bolesti, toksinima i drugim štetnim tvarima.

Pravila zahtijevaju da na ovoj farmi rade samo osobe koje imaju 'ispravne' obiteljske veze i dokazanu lojalnost Radničkoj partiji, a većina njih se morala školovati na području medicine.

Inspektori koji kontroliraju hranu za Kim Jong-una su građani Pjongjanga koji imaju 'besprijekorno' podrijetlo i status, a diplomirali su na Medicinskom fakultetu u glavnom sjevernokorejskom gradu.

Farma je izgrađena 1980-ih godina. Već u to vrijeme tamo su postojali kontrolni procesi kojima se pazilo na mogućnost infiltracije špijuna, a ti procesi su s godinama postajali sve striktniji.

Prošle godine se Kim poprilično udebljao zahvaljujući svojoj navici da u pretjeranim količinama jede sir ementaler. On u zadnje vrijeme ima i problema sa zglobovima pa ga se moglo vidjeti kako šepa.

Ranije ovog tjedna sjevernokorejski vođa je navodno naredio da se pogubi upravitelja farme kornjača, kojega je već jednom optužio da lošim uzgojem narušava ugled partije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 07:30