SVE OTKRILA UČITELJICA

Tinejdžerka (13) opustošila ušteđevinu roditelja, na računu ostalo tek 6 centi: ‘Znate li na što je spiskala 60.000 eura?!‘

Djevojčica je također prebacila novac na račune najmanje 10 kolega iz razreda

Ilustracija

 Leung Cho Pan/Panthermedia/Profimedia/Leung Cho Pan/panthermedia/profimedia

Djevojčica (13) u Kini potrošila je ove godine oko 60.000 eura ušteđevine svojih roditelja na mobilne igrice - bez njihova znanja, prenosi Business Insider.

Gong Yiwang doznala je krajem svibnja što je napravila njezina kći nakon što je primila poziv od učiteljice u internatu koji pohađa njezina kći. Naime, učiteljica je roditeljima željela prenijeti zabrinutost jer je primijetila da je njihova kći tinejdžerka ovisna o igricama koje se naplaćuju, prenosi Elephant News, regionalni TV kanal u pokrajini Henan.

Kada je Gong provjerila svoj bankovni račun, šokirala se shvativši da joj je ostalo tek šest centi.

Ubrzo je otkrila da je između siječnja i svibnja njezina rastrošna kći potrošila oko 15.700 eura na kupovinu računa za igricu i gotovo 28.000 eura za kupnju tijekom igrice, piše Elephant News.

Djevojčica je također prebacila novac na račune najmanje 10 kolega iz razreda koji su bili ljubomorni na nju i htjeli isto što i ona. Ukupna svota koju je u pet mjeseci potrošila tinejdžerka tako se popela na 60.000 eura.

- Nisam nikada mislila da bi 13-godišnjakinja mogla učiniti ovako nešto. U totalnom sam bunilu. Imam osjećaj da će mi glava eksplodirati, rekla je Gong.

I kći je odlučila istupiti u medije. Ispričala je da je majčinu debitnu karticu spojila sa svojim mobitelom, ali da nije znala odakle je novac dolazio niti koliko je trošila.

Rekla je da se sjeća da joj je majka rekla lozinku računa još ranije radi nekog plaćanja.

Ustvrdila je da su njezini školski kolege otkrili da ona puno troši na igrice i gnjavili ju da i njima prebaci nešto novca.

- Cijeli dan bi me gnjavili da im nisam dala. Da sam sve rekla učiteljici, bojala sam se da bi ona mogla reći mojim roditeljima i da će oni biti ljuti, rekla je za Elephant News.

Također je izbrisala zapise o chatu i transakcijama kako bi uplate sakrila od roditelja.

Gong je poručila da je stupila u kontakt s nekoliko platformi kako bi povratila novac, ali još uvijek nije uspjela prikupiti sav potrošeni novac.

Priča o mladoj Kineskinji ovisnoj o igricama postala je viralna u Kini - vijest je imala više od 140 milijuna pregleda na Weibou, kineskoj verziji Twittera.

Ovisnost o igricama među mladima u Kini je toliko raširena da je ta zemlja uvela ograničenja za tinejdžere i djecu kada je u pitanju internet. Tinejdžeri u Kini ne bi smjeli igrati video igrice dulje od tri sata tjedno, cilj je koji je zacrtala kineska vlada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:24