URSULA BEZ KOČNICA

TikTok će zabraniti i u Europskoj Uniji? ‘Nije isključeno, svjesni smo opasnosti...‘

Europska komisija bila je prva velika institucija koja je zabranila korištenje TikToka na službenim mobitelima

Ursula von der Leyen

 Frederick Florin/Afp

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dala je naslutiti da je zabrana Tiktoka u Europskoj uniji također opcija koja se razmatra, piše Politico.eu.

- To nije isključeno. Europska komisija bila je prva velika institucija koja je zabranila korištenje TikToka na službenim mobitelima. Mi smo svjesni opasnosti koju ta aplikacija predstavlja,poručila je von der Leyen tijekom predizborne debate u Maastrichtu.

Von der Leyen ovo doduše nije izrekla u svojstvu šefice EK, već kao kandidatkinja Europske pučke strane za nadolazeće izbore za Europski parlament.

Nakon što se u SAD-u ozbiljno počelo raspravljati o mogućnosti zabrane TikToka te se u tu svrhu čak i priprema mogući zakonodavni okvir u sklopu kojeg bi se to napravilo, ova izjava Von der Leyen novi je udarac za tu aplikaciju.

Jedan od problema za TikTok u EU je taj da ih se optužuje kako ne čine dovoljno u pogledu zaštite maloljetnika.

Kandidati drugih europskih stranaka za mjesto prve osobe EK nisu dali toliko direktne izjave o mogućoj zabrani. Marie-Agnes Strack-Zimmermann (ALDE) je poručila da "trebamo vidjeti što će se događati s TikTokom".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 12:01