DVA LICA ISTE MEDALJE

TERORISTI POKLALI TERORISTE Pomahnitali protivnici ISIS-a posmicali krvoloke: 'Nema bolesti bez lijeka'

Teroristička skupina koja se bori protiv ISIS-a u Siriji osvetila se svojim neprijateljima na isti način na koji oni sami muče i ubijaju svoje taoce: zatočili su, a potom i pogubili vojnike Islamske države, te pritom sve snimili kamerama.

Odjeveni u narančasta odijela, uniformu kakvu inače nose ISIS-ove žrtve, pripadnici 'Vojske islama' (Jaysh Al-Islam) poslali su 13 boraca Islamske države u smrt.

Vojska islama ima 25.000 lojalnih vojnika koji su 2011. godine prikupljeni iz oko 60 pobunjeničkih frakcija umiješanih u građanski rat u Siriji protiv predsjednika Bašara al-Asada.

Borce Islamske države zavezanih ruku i odjevenih u crno natjerali su da kleknu, a zapovjednik je kazao: 'Bog nije stvorio bolest bez lijeka'. Džihadistima su zatim dali da popiju neki napitak, a onda su u 19-minutnoj snimci prikazali pojedinačno svako lice. Nakon toga su ih upucali u potiljak, kao dio osvete za sve njihove masakre.

Prije nego su ubijeni, zapovjednik je kazao:

- Najveća nesreća za naš džihad je grupa ljudi koja raste u vrijeme podjele među muslimanima. Ta grupa tvrdi da je 'majka država' i proglašava druge muslimane otpadnicima, prolijeva krv i pljačka njihova imanja i oduzima im dostojanstvo. Iskvarili su pojam naše vjere i ubili džihadističke vođe koji su činili sve da pomognu našem ranjenom narodu. Počeli su pustošiti oslobođene krajeve i presjekli puteve džihadistima. Ostavili su Teheran netaknutim, a umjesto toga napali su naše džamije. Ovo je kazna za sva nedjela koja su počinili.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 17:43